ifconfig

"Ifconfig"-komennolla voit näyttää tulostimen TCP/IP-asetuksia (IP-osoite, aliverkon peite, lähetysosoite, yhdyskäytävän oletusosoite).

Näytä asetukset

msh> ifconfig

IPv4-määritykset

msh> ifconfig "interface_name" "parameter" "address"

• Jos et näppäile liitännän nimeä, valitaan automaattisesti Ethernet-liitäntä.

• Wlan voidaan määrittää vain, kun IEEE 802.11 -liitäntä on asennettu.

Liitännän nimi

Määritetty liitäntä

ether

Ethernet-liitäntä

wlan

IEEE 802.11 -liitäntä

Seuraavassa kerrotaan, kuinka IPv4-osoite määritetään 192.168.15.16 Ethernet-liitäntään.

msh> ifconfig ether 192.168.15.16

IPv6-määritykset

msh> ifconfig ether inet6 "interface_name" "printer_name"

Seuraavassa kerrotaan, kuinka 64-bittisen etuliitteen IPv6-osoite 2001:DB8::100 määritetään Ethernet-liitäntään.

msh> ifconfig ether inet6 2001:DB8::100 64

Verkkomaskin määritys

msh> ifconfig "interface_name" netmask "address"

Seuraavassa kerrotaan, kuinka aliverkon peite 255.255.255.0 määritetään Ethernet-liitäntään.

msh> ifconfig ether netmask 255.255.255.0

Lähetysosoitteen määritys

msh> ifconfig "interface_name" broadcast "address"

Liitännän vaihtaminen

msh> ifconfig "interface" up

• Lisävarusteena saatavaa IEEE 802.11 -liitäntäyksikköä käytettäessä voit määrittää joko Ethernet- tai IEEE 802.11 -liitännän.