dhcp

"Dhcp"-komennolla voit määrittää DHCP-asetuksia.

Näytä asetukset

Seuraava komento näyttää nykyiset DHCP-asetukset.

msh> dhcp

Määritykset

Voit määrittää DHCP:n.

msh> dhcp "interface_name" {on|off}

• Ota dhcp käyttöön napsauttamalla {on}. Poista DHCP käytöstä napsauttamalla {off}.

• Jos DNS-palvelimen osoite ja domain-nimi haetaan DHCP-palvelimelta, muista napsauttaa {on}.

• Wlan voidaan määrittää vain, kun IEEE 802.11 -liitäntä on asennettu.

Liitännän nimi

Määritetty liitäntä

ether

Ethernet-liitäntä

wlan

IEEE 802.11 -liitäntä

Nykyisen liitännän prioriteetin määrityksen näyttäminen

msh> dhcp priority

Liitännän prioriteetin määritys

msh> dhcp priority "interface_name"

• Voit valita, millä liitännällä on DHCP-parametrien prioriteetti.

• Järjestysasetukset ovat käytettävissä, kun lukuisia liitäntöjä on asennettu.

DNS-palvelimen osoitteen valinta

msh> dhcp dnsaddr {dhcp|static}

• Määritä, haetaanko DNS-palvelimen osoite DHCP-palvelimelta vai käytetäänkö käyttäjän määrittämää osoitetta.

• Jos DNS-palvelimen osoite haetaan DHCP-palvelimelta, määritä "dhcp". Jos käytetään käyttäjän määrittämää osoitetta, määritä "static".

Domain-nimen valinta

msh> dhcp domainname {dhcp|static}

• Määritä, haetaanko domain-nimi DNS-palvelimelta vai käytetäänkö käyttäjän määrittämää domain-nimeä.

• Jos domain-nimi haetaan DHCP-palvelimelta, määritä "dhcp". Jos käytetään käyttäjän määrittämää domain-nimeä, määritä "static".