bonjour

"Bonjour"-komennolla voit näyttää bonjour-palveluun liittyviä asetuksia.

Näytä asetukset

Bonjour-asetukset näytetään.

msh> bonjour

Bonjour-palvelun nimiasetus

Voit määrittää bonjous-palvelun nimen.

msh> bonjour cname "computer name"

• Tietokoneen nimessä saa olla enintään 63 aakkosnumeerista merkkiä.

• Jos et määritä merkkijonoa, nykyinen asetus näytetään.

Bonjour-asennuspaikan tietojen asettaminen

Voit näppäillä tietoja tulostimen asennuspaikasta.

msh> bonjour location "location"

• Paikkatietojen näppäilyyn voidaan käyttää enintään 32:ta aakkosnumeerista merkkiä.

• Jos et määritä merkkijonoa, nykyinen asetus näytetään.

Protokollien prioriteettijärjestyksen asettaminen

• msh> bonjour diprint [0-99]

• msh> bonjour lpr [0-99]

• msh> bonjour ipp [0-99]

Voit määrittää prioriteettijärjestyksen komennoille "diprint", "lpr" ja "ipp". Pienempi numero tarkoittaa korkeampaa prioriteettiä.

IP TTL -asetus

msh> bonjour ip ttl [1-255]

Voit määrittää IP TTL -asetuksen eli kuinka monen reitittimen kautta paketti voi kulkea.

• Oletus on 255.

Tietokoneen nimen ja paikkatietojen nollaaminen

Voit nollata tietokoneen nimen ja paikkatiedot.

msh> bonjour clear {cname|location}

• cname: Nollaa tietokoneen nimi. Tietokoneen oletusnimi näytetään, kun tietokone käynnistetään uudelleen.

• location: Nollaa paikkatiedot. Edelliset paikkatiedot poistetaan.

Liitännän määritykset

msh> bonjour linklocal "interface_name"

• Jos et määritä liitäntää, Ethernet-liitäntä valitaan automaattisesti.

• Jos asennettuna on useita liitäntätyyppejä, määritä liitäntä, joka käyttää linklocal-osoitetta.

• Jos et määritä liitäntää, Ethernet-liitäntä valitaan automaattisesti.

• Wlan voidaan määrittää vain, kun IEEE 802.11 -liitäntä on asennettu.

Liitäntä

Määritetty liitäntä

ether

Ethernet-liitäntä

wlan

IEEE 802.11 -liitäntä

IPP-SSL-tulostuksen määrittäminen

msh> bonjour ippport {ipp|ssl}

• Jos IPP-SSL-tulostuksen asetus on ssl, IPP-portin numerona näkyy 433, ja IPP-SSL-tulostus voidaan suorittaa turvallisemmin.

• Jos IPP-SSL-tulostuksen asetus on ipp, IPP-portin numerona näkyy 631. Portti 631 on normaalin IPP-tulostuksen portti.