De URL per e-mail verzenden

In deze paragraaf wordt uitgelegd hoe u de URL van het opgeslagen bestand per e-mail kunt verzenden.

Gebruik deze functie als u door netwerkbeperkingen geen bijlagen via e-mail kunt verzenden.

Belangrijk

1. Druk in [Scannereigenschappen] op het tabblad [Verzendinstellingen] op [E-mailmethode opgeslagen bestand] en selecteer vervolgens [URL-link verzenden].

Voor meer details over het opgeven van de instellingen raadpleegt u "Verzend instellingen".

2. Keer terug naar het eerste scannerscherm en druk vervolgens op [Bestand opslaan] om [Opsl. op HDD + Verz.] te selecteren.

Als u de URL via e-mail wenst te verzenden, dient u [Opsl. op HDD + Verz.] te selecteren. Voor meer details raadpleegt u "Tegelijk opslaan en verzenden via e-mail".

3. Druk op [OK].

4. Geef de e-mailbestemming op en voer andere benodigde instellingen in en verzend het e-mailbericht vervolgens.

Voor meer details over het verzenden van e-mail raadpleegt u "Basisbewerking voor het verzenden van scanbestanden via e-mail".

Een e-mail zoals hieronder weergegeven, wordt naar de bestemming verzonden:

Illustratie van een e-mail

5. Klik in de e-mailbestemming op de URL.

Web Image Monitor start.

6. U kunt het bestand met behulp van Web Image Monitor bekijken, verwijderen, verzenden of downloaden via het netwerk.

Opmerking

• Voor meer details over de functies en instellingen van Web Image Monitor raadpleegt u de handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Wij bevelen u aan om Web Image Monitor te gebruiken in dezelfde netwerkomgeving.

• Afhankelijk van de omgeving start de browser mogelijk niet, ook al klikt u op de URL in het bestand dat via e-mail is verzonden, en kunt u het bestand niet weergeven. Klik in dit geval nogmaals op dezelfde URL of voer de URL handmatig in de adresbalk van de browser in.

• Klik op [Help] in de hoek rechtsboven van ieder browservenster, om meer informatie over de functies voor het beheren van opgeslagen bestanden met behulp van de Web Image Monitor weer te geven.

• U kunt de URL vie e-mail verzenden en deze gelijktijdig via scan-to-folder verzenden. In dit geval wordt het bestand verzonden naar de scan-to-folder-bestemming, niet de URL.

• Om een opgeslagen bestand te verzenden, raadpleegt u "Opgeslagen bestand verzenden".