Een beveiligd afdrukbestand afdrukken

In de volgende procedure wordt uitleg gegeven over het afdrukken van een Beveiligd afdrukbestand met de PCL 5c/6 en het RPCS-printerstuurprogramma. Voor meer informatie over het afdrukken van een Beveiligd afdrukbestand met het PostScript 3-printerstuurprogramma raadpleegt u het PostScript 3 Supplement dat als een PDF-bestand op de cd-rom staat.

Belangrijk

1. Configureer de Beveiligde Afdruk via de eigenschappenpagina van het printerstuurprogramma.

Raadpleeg de Help voor printerstuurprogramma's voor meer informatie over het configureren van de printerstuurprogramma's.

2. Afdrukken starten vanuit het dialoogvenster [Afdrukken] van de toepassing.

De beveiligde afdruktaak wordt naar het apparaat gestuurd.

3. Druk op het bedieningspaneel van het apparaat op de toets [Printer] om het Printerscherm weer te geven.

4. Druk op [Afdruktaken].

Illustratie scherm bedieningspaneel

Een lijst afdrukbestanden, opgeslagen op het apparaat, wordt weergegeven.

5. Druk op [Takenlijst Bev. afdruk].

Illustratie scherm bedieningspaneel

Een lijst beveiligde afdrukbestanden, opgeslagen op het apparaat, wordt weergegeven.

Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen, worden bepaalde afdruktaken mogelijk niet weergegeven.

6. Selecteer het afdrukbestand dat u wilt controleren en druk vervolgens op [Afdrukken].

Illustratie scherm bedieningspaneel

Het wachtwoordscherm wordt weergegeven.

7. Voer het wachtwoord in met de cijfertoetsen en druk op [OK].

Illustratie scherm bedieningspaneel

Het bevestigingsvenster voor een afdruktaak wordt weergegeven.

Als het wachtwoord niet correct is ingevoerd, opent een bevestigingsvenster. Druk op [Afsluiten] om het wachtwoord nogmaals in te voeren.

Als u meerdere afdrukbestanden heeft geselecteerd, drukt het apparaat de bestanden af die overeenstemmen met het opgegeven wachtwoord. Het aantal bestanden dat wordt afgedrukt is te zien op het bevestigingsscherm.

Raadpleeg uw netwerkbeheerder als u uw wachtwoord bent vergeten.

8. Druk op [Ja].

Het beveiligde bestand wordt afgedrukt.

Druk op [Nee] om het afdrukken te annuleren.