Zwart en wit [afdrukken] wanneer [Foto] of [DTP] werd geselecteerd als [Type document]

Indien u [Foto] of [DTP] selecteert als [Type document] in het dialoogvenster [Afdrukeigenschappen] is het mogelijk dat zwarte zones tekst of lijnen als kleurenbeelden worden gedetecteerd, afhankelijk van de toepassing die u gebruikt. In dat geval kan het document worden afgedrukt en geteld als CMYK-afbeelding.

Om het document af te drukken en te tellen als een Zwart en wit afbeelding, moet u onderstaande procedure volgen om de kleur in het printerstuurprogramma in te stellen op zwart en wit.

1. In het dialoogvenster [Afdrukeigenschappen] van het printerstuurprogramma, klikt u op de tab [Afdrukkwaliteit]

2. Selecteer het selectievakje [Gebruikersinstellingen].

3. Selecteer een gebruikersinstelling uit de keuzelijst.

4. Klik op [Gebruikersinst. wijzigen...].

5. In de tab [Beeldaanpassingen] selecteert u een type document uit de lijst [Documenttypes laden:].

U kunt kiezen uit onderstaande documenttypes:

[Foto (kwaliteit)], [Foto (snelheid)], [Foto (hoge snelheid)], [DTP (kwaliteit)], [DTP (snelheid)], en [DTP (hoge snelheid)].

6. In de lijst [Grijsreproductie (Tekst/Zeer fijn):] selecteert u [K (Zwart)].

De grijsreproductie wordt op puur zwart geplaatst en de lijst [Documenttypes laden:] wordt leeggemaakt.

Indien u het selectievakje [Afdrukken als bitmap] aanvinkt op de tab [Diversen], wordt geen rekening gehouden met de instelling grijsreproductie, en zullen zwarte zones en fijne lijnen worden afgedrukt en geteld als CMYK-beelden.

7. Klik op [OK].