Afdrukopdrachten

In de volgende paragraaf wordt uitleg gegeven over afdrukbewerkingen zoals de opdrachten "lpr", "rcp", "ftp" en "sftp.

Voer opdrachten in via het opdrachtregelvenster. De plaats van de opdrachtregels hangt af van het besturingssysteem:

Opmerking

• Zorg dat het gegevenformaat van het af te drukken bestand overeenstemt met de emulatiemodus van de printer.

• Indien het bericht "print requests full" verschijnt, kunnen geen afdruktaken worden aanvaard. Probeer het opnieuw wanneer de sessie beĆ«indigd is. Voor elke opdracht wordt de hoeveelheid mogelijke sessies aangeduid als volgt:

• lpr: 5(wanneer de functie spoolafdrukken beschikbaar is: 10)

• rcp, rsh: 5

• ftp: 3

• sftp: 3

• Voer de bestandsnaam in in een formaat waarin het pad vanuit de map van waaruit opdrachten worden uitgevoerd, inbegrepen zit.

• De "optie" die in een opdracht opgegeven wordt, is een intrinsieke printeroptie. De syntax ervan lijkt op afdrukken vanuit UNIX. Raadpleeg het UNIX supplement voor meer informatie.

Verwante onderwerpen

lpr
rcp
ftp/sftp