dhcp6

Gebruik het commando "dhcp6" om DHCPv6-instellingen weer te geven of te configureren.

Instellingen bekijken

Met het volgende commando worden de huidige DHCPv6-instellingen weergegeven.

msh> dhcp6

Configuratie en weergave van DHCPv6-lite

msh> dhcp6 “interface_name” lite {on|off}

De selectie van het DNS-serveradres bekijken en opgeven (verkregen van de dhcpv6-server/waarde ingevoerd door gebruiker)

msh> dhcp6 dnsaddr {dhco|static}

Verwijderen en weergeven van DUID(uniek IP van DHCP)

msh> dhcp6 duid clear

De tijd bekijken en opgeven die nodig is om de parameter van dhcpv6 te verkrijgen

msh> dhcp6 ooption lifetime [0-65535]

• De waarde kan worden opgegeven tussen 0 en 65535 minuten.

• De standaardwaarde is 60 minuten.

• Als u "0" opgeeft, kunt u de waarde niet opnieuw verkrijgen.