dhcp

Gebruik het "dhcp"-commando om DHCP-instellingen te configureren.

Instellingen bekijken

Met het volgende commando worden de huidige DHCP-instellingen weergegeven.

msh> dhcp

Configuratie

U kunt DHCP configureren.

msh> dhcp “interface_name” {on|off}

• Klik op {aan} om DHCP in te schakelen. Klik op {uit} om DHCP uit te schakelen.

• Als het DNS-serveradres en de domeinnaam van DHCP ontvangen zijn, klikt u op {aan}.

• wlan kan enkel worden opgegeven wanneer de IEEE 802.11-interface geïnstalleerd is.

Interfacenaam

Interface geconfigureerd

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11-interface

Weergave van de huidige interfaceprioriteitconfiguratie

msh> dhcp priority

Interfaceprioriteitconfiguratie

msh> dhcp priority “interface_name”

• U kunt selecteren welke interface DCHP-parameterprioriteit krijgt.

• Prioriteitinstellingen zijn beschikbaar wanneer meerdere interfaces geïnstalleerd zijn.

Selectie van het DNS-serveradres

msh> dhcp dnsaddr {dhcp|static}

• Geef op of het DSN-serveradres aan de DHCP-server moet worden gevraagd, dan wel of het adres moet worden gebruikt dat werd ingesteld door een gebruiker.

• Om het DSN-serveradres aan de DHCP-server te vragen, voert u "dhcp" in. Om het adres te gebruiken dat werd ingesteld door een gebruiker, voert u "static" in.

Selectie van de domeinnaam

msh> dhcp domainname {dhcp|static}

• Geef op of de domeinnaam aan de DHCP-server moet worden gevraagd, dan wel of de domeinnaam moet worden gebruikt die werd ingesteld door een gebruiker.

• Om de domeinnaam aan de DHCP-server te vragen, voert u "dhcp" in. Om de domeinnaam te gebruiken die werd ingesteld door een gebruiker, voert u "static" in.