toegang

Gebruik het commando "toegang" om de toegangscontrole te bekijken en te configureren. U kunt ook twee of meer toegangsbereiken opgeven.

Instellingen bekijken

msh> access

IPv4-configuratieweergave

msh> access ID range

IPv6-configuratieweergave

msh> access ID range6

Configuratieweergave van IPv6-toegangsmasker

msh> access ID mask6

IPv4-configuratie

msh> access ID range “start-address end-address”

Voorbeeld: om toegankelijke IPv4-adressen op te geven tussen 192.168.0.10 en 192.168.0.20:

msh> access 1 range 192.168.0.10 192.168.0.20

IPv6-configuratie

msh> access ID range6 “start-address end-address”

Voorbeeld: om toegankelijke IPv6-adressen op te geven tussen 2001:DB8::100 en 2001:DB8::200.

msh> access 1 range6 2001:DB8::100 2001:DB8::200

Configuratie van IPv6-toegangsmasker

msh> access ID mask6 “base-address prefixlen”

Voorbeeld: om toegankelijke IPv6-adressen op te geven tot 2001:DB8::/32

msh> access 1 mask6 2001:DB8:: 32

Initialisatie van toegangscontrole

msh> access flush

• Gebruik het commando "flush" om de standaardinstellingen te herstellen zodat alle toegangsbereiken "0.0.0.0" worden voor IPv4 en "::" voor IPv6.

Opmerking

• U kunt elke IPv6-invoer opgegeven via bereik of masker. Voor de parameter bereik kunt u "start-address end-address" selecteren. Voor de parameter masker kunt u "baseaddress prefixlen" selecteren.

• Door het toegangsbereik kan worden voorkomen dat computers het apparaat via IP-adres gebruiken. Als u het afdrukken niet hoef te beperken, voer dan de instelling "0.0.0.0" in voor IPv4 en "::" voor IPv6.

• Een bereik is pas geldig als het van laag (startadres) naar hoog (eindadres) gaat.

• Voor IPv4 en IPv6 kunt u een ID-nummer tussen 1 en 5 selecteren.

• IPv6 kan het bereik en het masker voor elk toegangsbereik registreren en selecteren.

• Er kunnen IPv6-maskerbereiken tussen 1 en 128 worden geselecteerd.

• Er kunnen maximum vijf toegangsbereiken worden opgegeven. De ingang is ongeldig als het doelcijfer wordt weggelaten.

• U kunt geen afdruktaken verzenden of toegang krijgen tot Web Image Monitor en diprint vanaf een IP-adres met beperkingen.