Web Image Monitor gebruiken

Met behulp van Web Image Monitor kunt u de status van het apparaat nakijken en instellingen wijzigen.

Beschikbare bewerkingen

De volgende bewerkingen kunnen van op afstand worden uitgevoerd met behulp van Web Image Monitor vanaf een clientcomputer.

• De apparaatstatus of de instellingen weergeven

• De status of de geschiedenis van de afdruktaken nakijken

• Afdruktaken opgeslagen in de Document Server nakijken, wijzigen, afdrukken of verwijderen

• Taken die momenteel worden afgedrukt, onderbreken

• Het apparaat resetten

• Het adresboek beheren

• Apparaatinstellingen invoeren

• Netwerkprocotolinstellingen invoeren

• Beveiligingsinstellingen invoeren

Het apparaat configureren

Om de bewerkingen vanuit Web Image Monitor uit te voeren, is TCP/IP vereist. Nadat het apparaat werd geconfigureerd om TCP/IP te gebruiken, worden de bewerkingen vanuit Web Image Monitor beschikbaar.

Aanbevolen webbrowser

• Windows:

Internet Explorer 5.5 SP2 of hoger

Firefox 1.0 of hoger

• Mac OS:

Firefox 1.0 of hoger

Safari 1.0, 1.2, 2.0 (412.2) of hoger

Web Image Monitor ondersteunt schermlezersoftware. We bevelen JAWS 7.0 of een hogere versie aan.

Opmerking

• Safari kan niet worden gebruikt op Mac OS X 10.4.1.

• Er kunnen zich weergave- en bewerkingsproblemen voordoen als u JavaScript en cookies niet inschakelt of als u een niet-aanbevolen webbrowser gebruikt.

• Als u een proxyserver gebruikt, wijzig dan de webbrowserinstellingen. Neem contact op met uw beheerder voor informatie over de instellingen.

• Als u op de knop Vorige van uw browser klikt, maar de vorige pagina verschijnt niet, klik dan op de knop Vernieuwen van uw browser en probeer het opnieuw.

• De apparaatinformatie wordt niet automatisch bijgewerkt. Om ze bij te werken, klikt u op [Vernieuwen] in het weergavegebied.

• We raden u aan om Web Image Monitor in hetzelfde netwerk te gebruiken.

• U hebt geen toegang tot het apparaat van buiten de firewall.

• Wanneer u het apparaat met DHCP gebruikt, is het mogelijk dat het IP-adres automatisch wordt gewijzigd door de instellingen van de DHCP-server. Schakel de DDNS-instelling in op het apparaat en maak dan een verbinding door de hostnaam van het apparaat te gebruiken. Een andere mogelijkheid is dat u een statisch IP-adres op de DHCP-server instelt.

• Als de HTTP-poort wordt uitgeschakeld, kan er geen verbinding met het apparaat worden gemaakt met behulp van de URL van het apparaat. De SSL-instelling moet worden ingeschakeld op dit apparaat. Raadpleeg uw netwerkbeheerder voor meer informatie.

• Wanneer u het SSL-versleutelingsprotocol gebruikt, voert u "https://(IP-adres of hostnaam van het apparaat)/" in.

• Internet Explorer moet op uw computer geïnstalleerd zijn. Gebruik de meest recente versie die beschikbaar is. We bevelen Internet Explorer 6.0 of hoger aan.

• Wanneer u Firefox gebruikt, is het mogelijk dat lettertypes en kleuren anders zijn of dat de lay-out van tabellen niet klopt.

• Wanneer u een hostnaam gebruikt bij Windows Server 2003/2003 R2 met IPv6-protocol, voer dan een hostnaamomzetting uit met behulp van een externe DNS-server. Het hostbestand kan niet worden gebruikt.

• Om JAWS 7.0 onder Web Image Monitor te gebruiken, moet u Windows OS en Microsoft Internet Explorer 5.5 SP2 of een latere versie gebruiken.