Doorzenden

Ontvangen documenten afdrukken en doorzenden naar een gespecificeerde Eindontvanger. Dit is handig als u bijvoorbeeld op bezoek bent op een ander kantoor en een kopie van uw documenten naar dat kantoor wilt laten sturen. U kunt ook een “e-mail” en “map” opgeven als doorzendbestemming.

Belangrijk

• U kunt alleen eindontvangers selecteren uit bestemmingen die zijn geprogrammeerd in het adresboek.

Een faxnummer, IP-Faxbestemming, Internetfaxbestemming, e-mailadres of mapbestemming kan worden ingesteld als doorzendbestemming.

Als u de eindontvangers wilt wijzigen afhankelijk van de afzenders, specificeer dan de eindontvangers per afzender, in “Speciale afzender programmeren”. Documenten die niet worden ontvangen van gespecificeerde afzenders worden verzonden naar de in deze functie opgegeven bestemming. Voor nadere details over het programmeren van Speciale afzender, zie “Speciale afzenders die anders moeten worden behandeld”.

U kunt opgeven of doorgezonden documenten al of niet moeten worden afgedrukt. Zie “Parameterinstellingen” (schakelaar 11, bit 6).

Het verwijderen van een bestemming die is ingesteld als doorzendbestemming uit de bestemmingslijst zorgt ervoor dat de instellingen van de doorzendbestemming worden verwijderd, waardoor deze opnieuw moeten worden geregistreerd. Als een bestemming is gewijzigd, wordt een document verzonden naar de nieuwe bestemming. Als er geen bestemming is van het opgegeven type, dan kunt u instellen welke bestemming moet worden gebruikt als alternatieve bestemming. Zie “Parameterinstellingen” (schakelaar 32, bit 0).

U kunt één van de snelbedieningstoetsen programmeren voor deze functie. Zie “Algemene instellingen”.

Als u een e-mailadres of mapbestemming voor doorzenden heeft opgegeven, dan kunt u het voor doorzenden te gebruiken bestandsformaat instellen. Zie “Parameterinstellingen” (schakelaar 21, bit 3).