Basisverzending

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u met behulp van Windows-toepassingen gemaakte faxdocumenten kunt verzenden.

Om een fax te verzenden, selecteert u [Afdrukken...] in een Windows-toepassing, selecteert u [LAN-Fax M8] als printer en geeft u vervolgens een bestemming op in het dialoogvenster [LAN-Fax].

Open het document dat u wilt verzenden of maak een nieuw document en voer daarna de volgende procedure uit.

Voor nadere details, zie de Help van het LAN-Fax-stuurprogramma.

Belangrijk

• Met SmartDeviceMonitor for Client kunt u geen documenten naar dit apparaat verzenden met meer dan één LAN-Fax tegelijkertijd.

• Bij het rechtstreeks invoeren van een bestemming of het gebruik van de bestemmingslijst van de LAN-Fax om een bestemming op te geven, kunt u geen e-mail- en mapbestemming opgeven.

1Klik in het menu [Bestand] op [Afdrukken...].

2Selecteer [LAN-Fax M8] in de lijst.

3Klik op [Afdrukken].

Het dialoogvenster LAN-Fax verschijnt.

De instelprocedure is afhankelijk van de toepassing die u gebruikt. In alle gevallen selecteert u [LAN-Fax M8] als printer.

4Geef de bestemming op.

U kunt via de volgende methoden de bestemming opgeven:

• "Een bestemming opgeven via een bestemmingslijst"

• "Een bestemming opgeven via het Adresboek"

• "Een bestemming rechtstreeks invoeren"

Als gebruikersverificatie wordt gebruikt voor dit apparaat klikt u op [Gebruikersinstellingen...].

5Stel de nodige opties in.

Voor nadere details over het opgeven van opties, zie "Opties opgeven" en "Verzendresultaten bevestigen per e-mail".

6Klik op [Verzenden].

Als u op [Afdrukken & Verzenden] klikt, wordt de fax naar de bestemming verzonden en drukt het apparaat een kopie van het verzonden document af.

Opmerking

• Het apparaat kan documenten vasthouden die verzonden zijn met behulp van een LAN-Faxstuurprogramma als te verzenden bestanden.

• Voor de maximum waarden van de volgende items, zie "Maximum waarden".

• Aantal bestemmingen dat u kunt opgeven per bestand

• Aantal documenten dat vanaf een LAN-Faxstuurprogramma is verzonden dat het apparaat kan vasthouden als bestanden die moeten worden verzonden