Ontvangen e-mails via SMTP routeren

Via SMTP ontvangen e-mails kunnen naar andere faxapparaten worden gerouteerd.

Illustratie van het routeren van e-mailberichten die zijn ontvangen via SMTP

Belangrijk

• Voordat e-mails die via SMTP zijn ontvangen, worden gerouteerd, moet u eerst "SMTP RX Inst. best.bez." instellen op "Aan" in het menu Faxeigenschappen. Zie “SMTP ontvangstinstellingen bestandsbezorging”.

• Het is mogelijk dat deze functie, afhankelijk van de beveiligingsinstellingen, niet beschikbaar is.

De verzender kan verzoeken e-mails naar een andere faxapparaten door te laten zenden, door het volgende e-mailadres op te geven:

Faxnummer

fax=faxnummer bestemming@hostnaam van dit apparaat.domeinnaam

Bijvoorbeeld: als u wilt doorzenden naar faxnummer 212-123-4567:

fax=2121234567@abc.bedrijf.com

Enkelvoudige bestemming geprogrammeerd in de bestemmingslijst

fax=Scherpregistratienummer van 5 cijfers of minder@hostnaam van dit apparaat.domeinnaam

Voorbeeld: doorzenden naar bestemmingsnummer 00001:

fax=Scherp00001@abc.bedrijf.nl

Groepsbestemming geprogrammeerd in de bestemmingslijst

fax=ScherpSterretjeSterretjeregistratienummer van 5 cijfers of minder@hostnaam van dit apparaat.domeinnaam

Voorbeeld: doorzenden naar de bestemming die is geprogrammeerd onder groepsnummer 00004:

fax=ScherpSterretjeSterretje00004@abc.bedrijf.nl

Opmerking

• E-mail ontvangen via SMTP kan ook worden doorgestuurd naar een enkele bestemming of groepsbestemmingen die zijn geprogrammeerd in de bestemmingslijst.

• Wanneer de ontvanger een Internetfax- of e-mailbestemming is, kunnen e-mailberichten worden gecodeerd en doorgestuurd met een digitale handtekening. Gebruik zowel "SMTP RX-instellingen bestandsbezorging" in het menu Faxeigenschappen als Web Image Monitor om op te geven of u al dan niet codering en een digitale handtekening wilt toepassen. Voor nadere details over SMTP RX-instellingen bestandsbezorging, zie “SMTP ontvangstinstellingen bestandsbezorging”.

• Als een doorzendverzoek per e-mail wordt ontvangen terwijl "SMTP RX Inst. best.bez." is ingesteld op "Uit" in het menu Faxeigenschappen, beantwoordt dit apparaat de SMTP-server met een foutmelding.

• U kunt instellingen maken die het doorzenden naar bepaalde afzenders beperkt.

• Met deze functie kunt u ook tegelijkertijd via dit apparaat met uw e-mailtoepassing documenten zenden naar e-mailadressen en bestemmingen van G3-faxapparaten.

• Voor het maximum aantal bestemmingen dat u kunt registreren in een groep, zie "Maximumwaarden".

• Het menu faxeigenschappen biedt een gebruikersparameterinstelling (schakelaar 32, bit 0) waarmee u een prioriteitsvolgorde kunt selecteren voor alternatieve bestemmingen voor verstuurde documenten. Als deze parameter is ingesteld en de opgegeven ontvanger een groepsbestemming is waarvan het adres niet is geregistreerd voor het opgegeven verzendingstype, wordt het document naar een alternatieve bestemming geleid. Zie “Parameterinstellingen”.