Koptekst overslaan
 

SMTP-ontvangst van e-mail

U kunt een document ontvangen dat per e-mail is verzonden met behulp van SMTP-ontvangst.

Met SMTP-ontvangst worden e-mails ontvangen, zodra deze worden gezonden naar het e-mailadres dat door het apparaat is ingesteld.

Illustratie van SMTP-ontvangst van e-mail

Belangrijk

  • Stel dit apparaat eerst in met behulp van de MX record of de DNS server om SMTP ontvangst mogelijk te maken.

  • Gebruik de Ontvangstprotocolinstelling in Systeeminstellingen om het ontvangstprotocol in te stellen. Zie “Systeeminstellingen” in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

Opmerking

  • U kunt tevens ontvangen e-mailberichten naar andere faxapparaten routeren.

  • Zelfs als op de DNS-server SMTP-ontvangst is ingeschakeld, worden e-mailberichten die vanaf de SMTP-server zijn verstuurd niet ontvangen en geeft het apparaat een foutmelding als SMTP-ontvangst niet is ingesteld onder "Systeeminstellingen". Bovendien stuurt de SMTP-server een foutmelding per e-mail naar de zender.

  • Als zich bij het ontvangen van een e-mailbericht een fout voordoet, wordt de ontvangst afgebroken, het e-mailbericht gewist en een foutrapport afgedrukt. Bovendien stuurt de SMTP-server een foutmelding per e-mail naar de zender.

  • Wanneer de SMTP-server ontvangen documenten naar dit apparaat probeert te routeren, terwijl het apparaat een e-mailbericht aan het verzenden is, zal het apparaat de SMTP-server beantwoorden met een "bezet"-signaal. Vervolgens probeert de SMTP-server gewoonlijk het document opnieuw te sturen, totdat de ingestelde termijn is verlopen.