Spring overskrift over
VejledningerIndholdForrigeNæsteHjælp

Terminologi

Dette afsnit beskriver nyttig IP-fax-relateret terminologi.

H.323

En multimediekommunikationsprotokol, der sender eller modtager filer via en-til-en-kommunikation over et LAN-netværk eller internettet.

SIP

En kommunikationskontrolprotokol til internettelefon, der bruger VoIP (som konverterer stemmedata til IP-pakker) og har funktioner såsom oprettelse, ændring og afslutning af sessioner med en eller flere deltagere.

Gatekeeper (VoIP-gatekeeper)

En gatekeeper håndterer enheder, der er forbundet til et IP-netværk, og konverterer aliastelefonnumre til IP-adresser og udfører godkendelsesfunktioner. Desuden administrerer en gatekeeper bånd og (tildeling af transmissionshastighed) adgangskontrol.

SIP-server

En SIP-server håndterer forespørgsler mellem enheder, der er tilsluttet til et IP-netværk, og består hovedsageligt af servere med følgende tre funktioner:

  • Proxyserver: Modtager SIP-forespørgsler og sender dem videre på vegne af afsenderen.

  • Registreringsserver: Modtager oplysninger om en enheds adresse i et IP-netværk og registrerer dem i databasen.

  • Omstillingsserver: Behandler forespørgsler på destinationsadresse.

Gateway (VoIP-gateway)

En gateway, der forbinder et telefonnetværk og et IP-netværk. Den har funktioner såsom protokolkonvertering til forbindelse af disse forskellige netværk og forbinder også kommunikationsenheder (telefoner, faxer osv.) til et LAN-netværk eller andet netværk.