Sturen E-mailmelding

Voer de volgende configuratietaken uit in Web Image Monitor om e-mailmelding op verzoek te gebruiken.

1. Meld u aan in Web Image Monitor in de beheerdersmodus.

2. Klik op [Configuratie] in het menugebied en klik vervolgens op [E-mail] in het gebied [Apparaatinstellingen].

3. Stel het volgende in:

• E-mailmelding e-mailadres: voer hier het adres in met gebruik van alfanumerieke tekens.

• E-mail ontvangstmelding: geef hier op of er e-mailmelding op verzoek moet worden gebruikt.

• E-mailmelding gebruikersnaam: voer hier de gebruikersnaam van de beheerder in als naam van degene die de e-mail stuurt.

• E-mailmelding wachtwoord: voer hier het wachtwoord van de gebruiker van de e-mailmelding in.

4. Klik op [OK].

5. Klik op [Uitloggen].

6. Sluit Web Image Monitor af.

Indeling van de e-mailberichten op verzoek

Om mailberichtgeving te gebruiken moet u een e-mailbericht op verzoek sturen naar dit apparaat.

Voer het volgende in met gebruik van uw mailsoftware:

Onderdeel

Beschrijving

Onderwerp (aangegeven met Onderwerp)

Voer een verzoek in met betrekking tot het apparaat. Zie de onderstaande tabel voor details.

Van (aangegeven met Van)

Geef een geldig e-mailadres op. De informatie van het apparaat wordt naar het adres gestuurd dat hier wordt opgegeven.

Opmerking

• Een mailbericht mag niet groter zijn dan 1 MB.

• E-mail kan onvolledig zijn als het direct na het inschakelen wordt verzonden.

Onderwerpveld

Indeling: apparaatstatus?parameter-naam=parameter[&=parameter][& =parameter]...

Opmerking

• Het veld Onderwerp is niet hoofdlettergevoelig.

• De namen van parameters kunnen in willekeurige volgorde worden geschreven.

Coderingsvoorbeelden van het veld Onderwerp.

Coderingsvoorbeeld

Handeling

apparaatstatus?verzoek=sysconfig& indeling=tekst&lang=en

De systeemconfiguratiegegevens van het apparaat worden in een Engelse tekstindeling verzonden.

devicestatus?request=sysconfig

De systeemconfiguratiegegevens van het apparaat worden in een vooraf ingestelde indeling en taal verzonden.

Opmerking

Parameters

Parameter

Betekenis

Standaard

request

Informatie die moet worden verkregen

Verplicht

format

Mailindeling

Mail wordt verzonden in een vooraf ingestelde indeling voor ieder mailadres.

lang

Taal voor het hoofdbestanddeel van de mail

Mail wordt verzonden in een vooraf ingestelde taal voor ieder mailadres.

Parameters die de informatie specificeren die moet worden verkregen

Informatie die moet worden verkregen

Parameter

Systeemconfiguratie informatie

sysconfig

Netwerkconfiguratie informatie

netconfig

Printerconfiguratie informatie

prtconfig

Leveringsinformatie

supply

Informatie over de status van het apparaat

status

Parameters die de indeling van de mail specificeren

Mailindeling

Parameter

Tekst

text

HTML

html

XML

xml

Opmerking

Parameters die de taal van het hoofdbestanddeel van de mail specificeren

Taal

Parameter

Japans

ja

Engels

en