Jos faksien lähettäminen tai vastaanottaminen ei onnistu halutulla tavalla

Tässä osassa käsitellään vastaanottamiseen ja lähettämiseen liittyvien ongelmien todennäköisiä syitä ja mahdollisia ratkaisuja.

Lähetys/vastaanotto

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Sekä lähetys että vastaanotto epäonnistuvat.

Liitäntäjohto voi olla irti.

Varmista, että liitäntäjohto on kytketty oikein. Lisätietoja saadaksesi, katso Yleiset asetukset.

Sekä lähetys että vastaanotto epäonnistuvat.

Päätesovitinasetukset ovat virheellisiä.

Tarkista asetukset.

Lähetys

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Asiakirja tulostuu tyhjänä toisessa päässä.

Alkuperäinen on asetettu ylösalaisin.

Kun alkuperäinen asetetaan suoraan valotuslasille, skannattavan puolen on oltava alaspäin. Kun alkuperäinen laitetaan syöttölaitteeseen, skannattavan puolen on oltava ylöspäin.

Tulostetuissa tai lähetetyissä kuvissa on tahroja.

Syöttölaite tai valotus- tai skannauslasi on likainen.

Puhdista ne. Katso Laitteen huolto. Varmista, että muste tai korjausaine on kuivunut ennen alkuperäisten asiakirjojen asettamista.

Vastaanotto onnistuu, mutta lähetys epäonnistuu.

Päätesovitinasetukset ovat virheellisiä.

Tarkista asetukset.

Lähetys epäonnistui "sähköpostiviestin maksimikokoon" liittyvän virheen vuoksi.

Jos laitteella määritetyn sähköpostin koko on liian suuri, Internet-faksiasiakirjaa ei voida lähettää.

Määritä [Sähköpostiviestin maksimikoko]-asetus [Pois], [Faksin asetukset]-valikon kohdassa [Lähetysasetukset] tai määritä sähköpostin maksimikoko suuremmaksi. Lähetä asiakirja uudelleen.

Suoravalintaa tai manuaalista valintaa käytettäessä, viesti "Vastaanottaa" avautuu, jolloin lähetys ei ole mahdollista.

Jos laite ei tunnista alkuperäisen kokoa, kun [Aloita]-näppäintä painetaan, se suorittaa vastaanottotoiminnon.

Valitse [Skannauskoko] [Skannausasetukset]-valikosta, valitse skannausalue ja lähetä asiakirja uudelleen.

Jos käytät suoravalintaa tai manuaalista valintaa usein, suosittelemme, että määrität "Vastaanota asiakirjoja [Aloita]-näppäintä painamalla, kun alkuperäisiä ei ole asetettuina"-asetukseksi "Pois" käyttäjäparametrien avulla. Jos asetus on "Pois", et voi vastaanottaa asiakirjoja [Aloita]-näppäintä painamalla, manuaalista valintaa käyttäessäsi. Lisätietoja saadaksesi, katso Yleiset asetukset.

LAN-faksiohjain ei toimi.

Annettu sisäänkirjautumisnimi, -salasana tai ohjaimen salausavain on virheellinen.

Tarkista sisäänkirjautumisnimi, salasana tai ohjaimen salausavain ja syötä ne oikein. Ota yhteyttä pääkäyttäjään.

LAN-faksiohjain ei toimi.

Laajennettuissa turva-asetuksissa on määritetty korkea turvataso.

Ota yhteys pääkäyttäjään.

Vastaanotto epäonnistui, vaikka seuraavissa toiminnoissa oli määritetty ryhmä:

Infopostin määränpää, edelleenlähetys, erikoislähettäjän edelleenlähetys, sähköpostin vastaanottoraportti, sähköpostin lähetystulos, vastaanotetun postin reitittäminen SMTP:n kautta.

Määritettyjä kohteita on enemmän kuin ryhmäksi voidaan määrittää.

Enintään 500 osapuolta voidaan määrittää ryhmäksi. Tarkista, ylittääkö osoitekirjaan tallennettu määrä sallitun rajan. Jos ryhmä rekisteröitiin toiseen ryhmään tai määritettiin 1 - 5 välityspostiin, lähetys peruutetaan, mutta virheilmoitusta ei tule.

Vastaanotto

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Laite ei pysty tulostamaan vastaanotettuja asiakirjoja.

Jos tämä tapahtuu tiedoston vastaanoton merkkivalon palaessa, tulostus on saattanut keskeytyä siksi, että paperi on vähissä.

• Lisää kasettiin paperia.

• Lisää väriainetta.

Lisätietoja korvaavasta vastaanotosta, katso Faksin käyttöohje.

Laite ei pysty tulostamaan vastaanotettuja asiakirjoja.

[V-O tiedoston asetus]-vaihtoehdoksi on valittu [Tallenna], [Faksin asetukset]-valikon kohdassa [V-ottoasetukset].

Tulosta faksiasiakirjat käyttämällä Internet-selainta tai tallennetun vastaanottotiedoston tulostustoimintoa. Lisätietoja toiminnoista, katso Faksin käyttöohje.

Laite ei pysty tulostamaan vastaanotettuja asiakirjoja.

Lisää paperia -merkkivalo palaa.

Lisää paperia kasettiin. Katso Paperin lisääminen.

Lähetys onnistuu mutta vastaanotto epäonnistuu.

Päätesovitinasetukset ovat virheellisiä.

Tarkista asetukset.

Tulostus

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Tuloste on vinossa.

Paperikasetin sivuohjaimia ei ehkä ole lukittu.

Tarkista, että sivuohjaimet on lukittu. Katso Paperikoon muuttaminen.

Tuloste on vinossa.

Paperi syötetään vinossa.

Lisää paperit oikein. Katso Paperin lisääminen.

Tuloste on vinossa.

Laitteen kansi on auki.

Tarkista, että kansi on kunnolla suljettu.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperikasettiin asetettujen papereiden määrä ylittää laitteen kapasiteetin.

• Kun lisäät paperia, aseta sitä korkeintaan paperikasetin tai ohisyöttötason sivuohjaimien ylärajamerkintään asti.

• Kun lisäät paperia ohisyöttötasolle, aseta vain sen verran paperia kuin ohisyöttötason ohjainten väliin mahtuu.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on liian paksua tai liian ohutta.

Käytä suositeltua paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Paperitukoksia sattuu usein.

Kopiopaperissa on ryppyjä, taitoksia tai poimuja.

Käytä ainoastaan suositusten mukaista paperia, jota on säilytetty suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosketusolosuhteissa. Lisätietoja suositusten mukaisesta paperista ja sen säilytystavoista, katso Tietoja laitteesta.

Kopiopaperi rypistyy.

Käytetään tulostettua paperia.

Älä käytä paperia, jolle on jo kopioitu tai tulostettu.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on liian ohutta.

Käytä suositeltua paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Kuvat tulostuvat vain osittain.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Tulosteessa näkyy mustia viivoja.

Syöttölaite tai valotus- tai skannauslasi on likainen.

Puhdista ne. Katso Laitteen huolto.

Vastaanotettujen kuvien tausta näyttää likaiselta. Sivun kääntöpuoli tulostuu myös.

Kuva on säädetty liian tummaksi.

Säädä tummuusasetuksia. Lisätietoja tummuuden säätämisestä, katso Faksin käyttöohje.

Vastaanotettu kuva on liian vaalea.

Jos käytettävä paperi on kosteaa, karkeaa tai käsiteltyä, jotkin tulostusalueet voivat tulostua puutteellisesti.

Käytä suositeltua paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Vastaanotettu kuva on liian vaalea.

Kun vilkkuu, väri alkaa olla lopussa.

Lisää väriä. Katso Väriaineen lisääminen.

Vastaanotettu kuva on liian vaalea.

Kuva on säädetty liian vaaleaksi.

Lisää skannauksen tummuutta. Lisätietoja tummuuden säätämisestä, katso Faksin käyttöohje.

Vastaanotettu kuva on liian vaalea.

Faksilla lähetetyn asiakirjan alkuperäisversio on tulostettu liian ohuelle paperille.

Pyydä lähettäjää tulostamaan alkuperäinen paksummalle paperille ja faksaamaan se uudelleen.

Muut

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Kaikki muistiin tallennetut faksiasiakirjat ovat kadonneet. Näihin sisältyvät asiakirjat, jotka tallennettiin muistilähetys-/vastaanotto-, muistilukko- tai korvaava vastaanotto -toimintoa käyttäen.

Kaikki muistiin tallennetut faksit katoavat, kun on kulunut tunti virran katkaisemisesta.

Mikäli tästä johtuen asiakirjoja on kadonnut, virtakatkoraportti tulostuu automaattisesti, kun laite kytketään päälle. Jos muistilähetystä varten tallennetut asiakirjat on on kadotettu, tarkista lähetyskohteet ja lähetä asiakirjat uudelleen. Jos muistin, muistilukon ja korvaavan vastaanoton kautta saadut faksiasiakirjat on kadotettu, pyydä lähettäjiä lähettämään asiakirjat uudelleen. Katso Virran katkaiseminen / Sähkökatkokset.

Kun oikea salasana on annettu, et voi tulostaa luottamuksellisia tai ilmoitustaululla olevia asiakirjoja tai lähettää/tulostaa tallennettuja asiakirjoja.

Suojaustoiminto salaa asiakirjat, jos väärä salasana annetaan tarpeeksi monta kertaa.

Ota yhteys pääkäyttäjään.

[Tall.kohde] tai [Käsinsyöttö] ei tule näkyviin.

Toiminto ei ole käytettävissä tehostetun tietoturvan vuoksi.

Ota yhteys pääkäyttäjään.

Seuraavat toiminnot eivät ole käytössä: edelleenlähetys, tiedoston tallentaminen infopostiin, vastaanotetun postin reitittäminen SMTP:n kautta.

Toiminto ei ole käytettävissä tehostetun tietoturvan vuoksi.

Ota yhteys pääkäyttäjään.

Jos lähetyssarjaan sisältyy useita kohteita, tietojen lähetys tapahtuu usean lähetyksen kautta.

Salatut sähköpostit lähetetään kohteisiin, joille on asetettu S/MIME-todennus, ja tavallista tekstiä sisältävät sähköpostit lähetetään kohteisiin, joille S/MIME-todennusta ei ole määritetty.

Varmista, että S/MIME-todennuksen sisältävät kohteet ovat erillään kohteista, joihin lähetetään tavallista tekstiä.

Saadaksesi kohdeasetuksia koskevia lisätietoja, ota yhteys pääkäyttäjään.

Lähetä tulostettavaksi -toiminnolla ei voi tulostaa JPEG-tiedostoja.

Ainoastaan JFIF-tiedostot ovat tulostettavissa.

(JFIF on JPEG alaformaatti.)

Varmista, että tulostettavat tiedostot ovat JFIF-alaformaatissa.

Liittyvät aiheet

Kun muisti on täynnä