Kun kopiointi ei onnistu

Tässä osassa käsitellään epätyydyttävien kopiointitulosten todennäköisiä syitä ja mahdollisia ratkaisuja.

Peruskopiointi

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Paperitukoksia sattuu usein.

Asetettujen arkkien lukumäärä ylittää laitteen kapasiteetin.

• Kun lisäät paperia, aseta sitä korkeintaan paperikasetin tai ohisyöttötason sivuohjaimien ylärajamerkintään asti.

• Kun lisäät paperia ohisyöttötasolle, aseta vain sen verran paperia kuin ohisyöttötason ohjainten väliin mahtuu.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperikasetin sivuohjaimet on asetettu liian tiukasti.

Työnnä sivuohjaimia kevyesti ja aseta ne uudelleen. Lisäksi on suositeltavaa asettaa vähintään 20 arkkia paksua paperia.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on liian paksua tai liian ohutta.

Käytä suositeltua paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Paperitukoksia sattuu usein.

Kopiopaperissa on ryppyjä, taitoksia tai poimuja.

Käytä ainoastaan suositusten mukaista paperia, jota on säilytetty suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosketusolosuhteissa. Lisätietoja suositusten mukaisesta paperista ja sen säilytystavoista, katso Tietoja laitteesta.

Paperitukoksia sattuu usein.

Käytetään tulostettua paperia.

Älä käytä paperia, jolle on jo kopioitu tai tulostettu.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on liian ohutta.

Käytä suositeltua paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Kopioita ei nidota.

Nitojaan on juuttunut niittejä.

Poista kiinni juuttuneet niitit. Katso Niittitukoksen poistaminen.

Kopioita ei nidota.

Kopiopaperi on käpristynyttä.

Käännä kasetissa olevat arkit ympäri.

Kopiot nidotaan erillisiin eriin.

Kopioiden määrä on liian suuri yhtenä eränä nidottavaksi.

Tarkista nitojan kapasiteetti. Lisätietoja, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

Niitit on kohdistettu väärin.

Alkuperäiset on asetettu väärin.

Tarkista alkuperäisten oikea suunta. Lisätietoja alkuperäisten asettamisesta nidontaa käytettäessä, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

Paperi ei tulostu nidontatoiminnon aikana.

Kun lopetat tulostuksen nidontatoiminnon aikana, paperit, joita ei nidottu tulostuksen aikana, saattavat jäädä nidontayksikköön.

Paina [Tyhjennä valinnat]-näppäintä ja nollaa kopioasetukset, nidonta mukaan lukien.

Nidotut asiakirjat eivät pysy kunnolla kasassa.

Tiettyjen paperityyppien taittaminen ja uudelleen avaaminen taiton ja nidonnan jälkeen on vaikeaa.

Käytä suositeltua paperia. Lisätietoja, katso Tietoja laitteesta.

Toimintoja ei voi yhdistää.

Valittuja toimintoja ei voi käyttää yhdessä.

Tarkista toimintoyhdistelmät ja tee asetukset uudelleen. Lisätietoja, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

Lajittelussa sivut jaetaan kahteen pinoon.

Muisti täyttyi kesken lajittelun ja sivut luovutettiin sen vuoksi kahteen pinoon.

Aseta [Syöttö/Tulostus]-kohdassa olevan [Kopiokone/Asiakirjapalvelin]-valikon [Muisti täynnä, skannaus jatkuu autom.]-määrityksen asetukseksi [Pois].

Kopio on harmaa tai kopion taustalla näkyy tekstikuvio.

Olet kopioinut luvattomalta kopioinnilta suojatun asiakirjan.

Tarkista asiakirja. Lisätietoja asiakirjojen luvattomasta kopioinnista, katso Tulostimen käyttöohje.

Kuvat ovat vinossa.

Paperikasetin sivuohjaimia ei ole asetettu kunnolla.

Varmista, että sivuohjaimet on kunnolla asetettu. Lisätietoja sivuohjaimen asettamisesta, katso Paperikoon muuttaminen.

Kuvat ovat vinossa.

Paperi syötetään vinossa.

Lisää paperit oikein. Katso Paperin lisääminen.

Muokkaus

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Osa alkuperäisestä kuvasta jää kopioitumatta "Tuplakopiot"-toimintoa käytettäessä.

Alkuperäisen ja kopiopaperin yhdistelmä on väärä.

Määritä paperikoko uudelleen. Valitse esimerkiksi A3Vaaka A4-kokoisille Pysty alkuperäisille. Lisätietoja, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

Osa alkuperäisestä jää kopioitumatta "Poista reuna-", "Poista keskusta-" tai "Poista keskus/reuna-" -valinnalla.

Olet asettanut leveän häivytysmarginaalin.

Kavenna marginaalia. Voit säätää marginaaliksi 2 - 99 millimetriä (0,1 - 3,9 tuumaa).

Osa alkuperäisestä jää kopioitumatta "Poista reuna-", "Poista keskusta-" tai "Poista keskus/reuna-" -valinnalla.

Alkuperäiset on skannattu väärin.

Aseta alkuperäiset oikein.

Osa alkuperäisestä kuvasta jää kopioimatta "Marginaalin säätö" -tilassa.

• Olet asettanut leveän häivytysmarginaalin.

• Sidontakohdan vastakkaisella puolella on liian vähän tilaa marginaalille.

Kavenna marginaalia käyttäjän työkalujen avulla. Voit asettaa leveydeksi 0 - 30 millimetriä (0 - 1,2 tuumaa).

Alkuperäinen kuva ei kopioidu toistuvasti "Kuvan toisto" -tilassa.

Valitsit alkuperäisten kokoa vastaavan kopiopaperin, mutta et valinnut oikeaa kopiointisuhdetta.

Valitse alkuperäisiä suurempi kopiopaperi tai valitse oikea kopiointisuhde.

Leima

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Leiman paikka on väärä.

Paperin suunta on väärä.

Tarkista paperin suunta ja leiman paikka.

Leima ei tulostu arkkien takasivulle kaksipuolisessa kopioinnissa.

Takasivun leiman paikka ei ole yhteensopiva paperin koon kanssa.

Aseta takasivun leiman paikka uudelleen. Lisätietoja kaksipuoleisten tulosteiden takasivun leiman sijainnista, katso Yleiset asetukset.

Yhdistä-toiminto

Ongelma

Syy

Ratkaisu

"Vihkonen" tai "Vihko"-tilassa tehtyjen kopioiden taittaminen kirjaksi ei onnistu kunnolla.

Valitsit asetuksen ("Avautuu vasemmalle" tai "Avautuu oikealle"), joka ei vastaa alkuperäisten suuntaa.

Määritä [Suunta: Vihkonen, Vihko]-asetus oikein [Muokkaa]-valikon [Kopiokone/Asiakirjapalvelin]-kohdassa.

Jotkin kuvan osat eivät kopioidu "Yhdistä" -toimintoa käytettäessä.

Määritetty kopiointisuhde ei vastaa alkuperäisiä ja kopiopaperia.

Kun määrität kopiointisuhteen manuaalisesti, varmista, että suhde vastaa alkuperäisiä ja kopiopapereita. Valitse oikea kopiointisuhde ennen Yhdistä-toiminnon käyttämistä. Lisätietoja, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

Kopiot ovat väärässä järjestyksessä.

Alkuperäiset on asetettu väärään järjestykseen.

Kun asetat alkuperäispinon syöttölaitteeseen, viimeisen sivun pitää olla alimpana.

Jos asetat alkuperäisen valotuslasille, aloita ensimmäisestä kopioitavasta sivusta.

Kaksipuolinen kopiointi

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Kaksipuoleinen tulostus ei onnistu.

Olet asettanut paperin ohisyöttötasolle.

Poista ohisyöttötasolle asetettu paperi. Lataa paperi toiselle syöttötasolle.

Kaksipuoleinen tulostus ei onnistu.

Asetettu paperi on painavampaa kuin 163 g/m2.

Vaihda paperi.

Kaksipuoleinen tulostus ei onnistu.

[Kopioi 2-puolisena]-asetus on [Ei] kohdassa "Paperityyppi: Kasetti 1-3".

Valitse [Kasetin paperiasetus]-valikon kohdassa "Paperityyppi: Kasetti 1-3" [Kopioi 2-puolisena]-asetukseksi [Kyllä].

Kopiot ovat väärässä järjestyksessä.

Alkuperäiset on asetettu väärään järjestykseen.

Kun asetat alkuperäispinon syöttölaitteeseen, viimeisen sivun pitää olla alimpana.

Jos asetat alkuperäisen valotuslasille, aloita ensimmäisestä kopioitavasta sivusta.

"Kaksipuoleisuus" -toimintoa käytettäessä, kopio tehdään ylhäältä alaspäin, vaikka [Pitkä sivu]-asetus on valittuna.

Alkuperäiset on asetettu väärään suuntaan.

Aseta alkuperäinen oikeaan suuntaan. Lisätietoja, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

Asiakirjapalvelin

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Olet unohtanut salasanan.

Et voi käyttää suojattua tiedostoa ilman salasanaa.

Ota yhteys pääkäyttäjään.

Poistaaksesi asiakirjapalvelimelle tallennetut tiedostot, valitse [Poista kaikki tiedostot asiak.palvelimelta] [Järjestelmäasetukset]-valikon [Pääkäytt. työkalut]-kohdassa. Koska tämä toiminto poistaa jokaisen tiedoston lopullisesti, varmista, ettei asiakirjapalvelimella todellakaan ole mitään tiedostoja, jotka haluat säilyttää. Lisätietoja asiakirjapalvelimelle tallennettujen tiedostojen poistamisesta, katso Yleiset asetukset.

Et muista tiedoston sisältöä.

Et välttämättä tunnista tiedostoa pelkän nimen perusteella.

Voit tarkistaa tiedoston sisällön vaihtamalla Valitse tiedosto -näytöksi [Lista] tai [Pienoiskuva]. Voit tarkistaa muutkin kuin tiedoston nimitiedot.

• Listanäyttö

Näyttää tiedoston nimen, tallennuspäivän ja käyttäjänimen.

• Pienoiskuvanäyttö

Näyttää tallennetun tiedoston kuvan.

Voit suurentaa kuvaa [Esikatselu]-painiketta painamalla. Lisätietoja, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

Muisti täyttyy usein.

Asiakirjapalvelimen muisti on täynnä.

Poista tarpeettomat tiedostot. Valitse tarpeettomat tiedostot Valitse tiedosto -näytössä ja paina [Poista tiedosto]. Jos tämä ei lisää vapaana olevan muistin määrä, toimi seuraavasti.

• Siirry skannausnäytölle ja poista skanneritoiminnolla tallennetut tarpeettomat tiedostot.

• Siirry tulostusnäytölle ja poista tarpeettomat Salattu tulostus -, Viivästetty tulostus -, Tallennustulostus- ja Mallitulostus-toiminnoilla tallennetut työt.

Haluat tarkistaa tulostuslaadun ennen suurta tulostustyötä.

Voit tulostaa yhden kopion määrittämättä asetusta uudelleen.

Tulosta ensin vain yksi sarja painamalla [Mallikopio]-näppäintä ja tarkista tulosteen laatu. Lisätietoja, katso Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohje.

“Tätä sivua ei saa esikatseluun.”-viesti tulee näyttöön, eikä pienoiskuvaa voida tarkistaa.

Kuvatiedot ovat saattaneet vaurioitua.

Painamalla [Poistu] näet esikatselunäytön ilman pienoiskuvaa.

Jos valittu asiakirja sisältää useita sivuja, paina [Vaihda] "Näytettävä sivu"-alueella, jolloin seuraava sivu avautuu.

Yhd.kopiointi

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Nidonta, rei'itys ja Z-taitto ei onnistu.

Pää- ja rinnakkaislaitteen asetukset ovat erilaiset.

Paina [Yhd.kopiointi] peruuttaaksesi yhdistelmäkopioinnin.

Pää- ja rinnakkaislaitteen kopioinnin tulokset ovat erilaisia.

Laitteiden tulostuslaadun asetukset ovat erilaisia.

Valitse ohjauspaneelista [Muokkaa / Väri]. Valitse [Väri]-valikon kohdassa [Säädä väriä] asetukseksi [Kopiolaatu], ja tee molempiin laitteisiin samat asetukset.