Skrivardrivrutiner för den här maskinen

Det här avsnittet förklarar skrivardrivrutinerna för maskinen.

Viktigt

• Du kan installera PLC-skrivardrivrutinerna (PLC 5c och PLC 6), RPCS-skrivardrivrutinen och skrivardrivrutinerna för Adobe PostScript från cd-skivan som medföljde den här maskinen eller ladda ned dem från leverantörens webbplats. Om du använder Windows 95/98/Me/XP x64/Vista x64, Windows Server 2003/2003 R2 x64 eller Windows NT 4.0 måste du ladda ned skrivardrivrutinerna från leverantörens webbplats. Välj den här maskinen och det operativsystem som du använder och ladda sedan ned filerna.

För utskrift måste du installera en skrivardrivrutin. Följande drivrutiner finns på den cd-skiva som har etiketten “Printer Drivers and Utilities”.

Skrivarspråk

PCL 6

PCL 5c

RPCS

PostScript 3

Windows 2000 *1

OK

OK

OK

OK

Windows XP *2

OK

OK

OK

OK

Windows Vista *3

OK

OK

OK

OK

Windows Server 2003 *4

OK

OK

OK

OK

Mac OS *5

minus

minus

minus

OK

Mac OS X *6

minus

minus

minus

OK

*1 Microsoft Windows 2000 Professional /Microsoft Windows 2000 Server/Microsoft Windows 2000 Advanced Server

*2 Microsoft Windows XP Professional/Microsoft Windows XP Home Edition

*3 Microsoft Windows Vista Ultimate/Microsoft Windows Vista Enterprise/Microsoft Windows Vista Business/Microsoft Windows Vista Home Premium/Microsoft Windows Vista Home Basic

*4 Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition/Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition/Microsoft Windows Server 2003 Web Edition/Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition

*5 Versionerna 8.6 till 9.2 av Mac OS (Mac OS X Classic mode stöds.)

*6 Mac OS X 10.1 eller senare (Native mode)

PCL-skrivardrivrutiner

Två slags PCL-skrivardrivrutiner (PCL 5c and PCL 6) ingår. Dessa drivrutiner gör att din dator kan kommunicera med den här maskinen med ett skrivarspråk.

RPCS-skrivardrivrutin

Denna skrivardrivrutin gör att datorn kan kommunicera med skrivaren med ett skrivarspråk. Förutom det vanliga användargränssnittet levereras ett annat förinställt gränssnitt.

Adobe PostScript-skrivardrivrutiner och PPD-filer

Med skrivardrivrutinerna för Adobe PostScript kan datorn kommunicera med skrivaren med ett skrivarspråk. PPD-filer gör att skrivaren kan aktivera särskilda skrivarfunktioner.

PPD-filer

Med PPD-filerna aktiveras särskilda skrivarfunktioner av skrivardrivrutinen.

Obs

• Det är möjligt att en del program kräver installation av skrivardrivrutinen PCL 5c. I det fallet kan du installera PCL 5c utan att installera PCL 6.

• Mer information finns i Handbok för skrivare och PostScript 3 Supplement.