Omslag

Du kan använda den här funktionen när du vill skapa omslag genom att lägga till ark av ett annat papper eller kopiera befintliga sidor på ett annat papper.

Viktigt

• Innan du använder denna funktion, välj kassetten för omslag under Omslagsarkskassett i Användarverktyg. För mer information, se Handbok för allmänna inställningar.

• Du kan inte ange sidoinmatningsfacket som huvudpapperskassett.

• Om du har valt mellanarksfack för kassetten med omslagsark för framsida eller kassetten med omslagsark för baksida i Systeminställningarna, går det inte att kopiera på omslagsarken.

• När du väljer [Kopia], välj om fram- och baksidorna ska kopieras 1-sidigt eller 2-sidigt.

Funktionen Omslag inkluderar främre omslag och bakre omslag.

Främre omslag

Den här funktionen kopierar den första sidan av ett original på papper som har angivits för omslag, eller placerar ett omslagsark före den första kopieringssidan.

• Kopia

Illustration av Framsidesomslag

• Tom

Illustration av Framsidesomslag

Bakre omslag

Den här funktionen kopierar den sista sidan av ett original på papper som har angivits för omslag eller placerar ett omslagsark efter den sista sidan.

• Kopia

Bild av bakre omslag

• Tom

Bild av bakre omslag

1Tryck på [Omslag/Mell.ark].

Bild av användarpanelen

2Välj [Kopia] eller [Tom] för det främre omslaget.

Bild av användarpanelen

3Välj [Kopia] eller [Tom] för det bakre omslaget och tryck sedan på [OK].

4Välj den papperskassett som innehåller papperet som ska användas för kopiering av originalen.

5Efter att ha gjort alla inställningar, tryck på [OK] två gånger.

Obs

• Det bakre omslagsarket ska vara av samma format och ha samma riktning som huvudarken.

• Du kan använda ett annat pappersformat och riktning för det främre omslagsarket än för huvudarken.

• Vid häftning av kopior som har ett främre omslag med ett annat format och en annan riktning än övriga ark, ska omslagsarket vara av samma bredd i matarriktningen som huvudarken. Till exempel, om huvudarket är A5Stående, kan du häfta kopiorna med det främre omslagsarket med A4Liggande, men du kan inte häfta dem med A4Stående.

• När du anger både främre och bakre omslagsark kopieras den första och sista sidan av originalet på det papper som valts för omslag, eller så infogas omslagsark före den första kopian och efter den sista kopian.

• Du kan göra en kombinerad kopia på främre omslaget. För mer information om Främre omslag vid Kombinera, se Handbok för allmänna inställningar.

• För mer om mellanarksfacket, se Felsökning.