Häfte/Broschyr

Kopierar två eller fler original i sidnummerordning.

Viktigt

• Du kan inte använda sidoinmatningsfacket tillsammans med denna funktion.

Följande tabell visar pappersformaten för Bok 2-sidig när reproduktionsproportionen är 100%:

Metrisk version

Illustration över Häfte/Broschyr

Tumversion

Illustration över Häfte/Broschyr

Det finns sex typer av häfte/broschyr.

1-sidig Häfte

Gör kopior i sidordning för ett vikt häfte enligt illustration.

Illustration över Häfte/Broschyr

1. Vänsterbläddring

2. Högerbläddring

2-sidig Häfte

Gör 2-sidiga original till kopior i sidordning för ett vikt häfte enligt illustration.

Illustration över Häfte/Broschyr

1. Vänsterbläddring

2. Högerbläddring

1-sidig Broschyr

Kopierar två eller fler original för att göra kopior i sidordning när de viks och buntas.

Illustration över Häfte/Broschyr

1. Vänsterbläddring

2. Högerbläddring

2-sidig Broschyr

Kopierar två eller fler original av dubbelsidigt för att göra kopior i sidordning när de viks och staplas.

Illustration över Häfte/Broschyr

1. Vänsterbläddring

2. Högerbläddring

Bok 2-sidigt

Kopierar ett tvåsidigt uppslag av ett original på ett ark med en originalsida på vardera sida av arket.

Illustration över Häfte/Broschyr

Fram & Bak 2-sidigt

Kopierar varje 2-sidesuppslagsoriginal som det är till båda sidorna av arket.

Illustration över Häfte/Broschyr

Hur kopior viks och viks upp för att skapa ett häfte

Vik en kopia längs mittlinjen och öppna.

Illustration över Häfte/Broschyr

1. Vänsterbläddring

2. Högerbläddring

Hur kopior viks och viks upp för att skapa en broschyr

Vik och stapla kopior för att göra en broschyr, och öppna.

Illustration över Häfte/Broschyr

1. Vänsterbläddring

2. Högerbläddring

1Tryck på [Dup./Kombin./Serie].

Bild av användarpanelen

2Tryck på [Bok].

3Välj en boktyp separat för originalet ([Ensidig] eller [2-sidigt]) och kopiera ([Häfte] eller [Broschyr]), eller välj en boktyp från [Bok 2-sidigt] och [Frams&Baks 2-sid.].

Bild av användarpanelen

Om du angav [2-sidigt] för originalet, [Bok 2-sidigt], eller [Frams&Baks 2-sidigt], så kan du ange riktningen för originalen eller kopiorna.

4Välj pappersformat.

5Tryck på [OK].

Obs

• När du placerar original på originalglaset eller i ADF-enheten med Buntning aktiverad, tryck på [Skarp] efter att alla original har skannats.

• Maskinen ställer automatiskt in reproduktionsgrad efter pappersformatet.

• Standardinställningen för riktning för Häfte och Broschyr är [Vänsterbläddring]. Du kan ändra standardinställningen under Riktning: Häfte, Broschyr i Användarverktyg. För mer detaljer, se Handbok för allmänna inställningar.