Vynechat záhlaví
Stránka podporuje čtení na obrazovceStandardní
 

Polohy neodpovídají zobrazeným obrázkům

Jestliže poloha vytištěných prvků neodpovídá poloze prvků zobrazených, je třeba si položit následující otázky.

Bylo provedeno nastavení pro rozvržení stránky?

Zkontrolujte, zda je v aplikaci nastaveno rozvržení stránky.

Odpovídá nastavení formátu papíru?

Ujistěte se, že je v seznamu [Tiskový formát papíru:] dialogového okna vlastností tiskárny vybrán takový formát papíru, který odpovídá formátu založenému do tiskárny.

Odpovídá nastavení přepínače obálek?

Nastavte polohu přepínače obálek tak, aby odpovídala typu použitého papíru. U obálek nastavte páčku do zadní polohy image; u ostatních médií nastavte polohu páčky směrem dopředu image. Viz Nesouhlasí poloha přepínače obálek.

Rozmazaný tisk nebo dvojité čáry indikují, že tiskové hlavy nejsou ve správné poloze. Problém vyřešíte posunutím přepínače obálek do polohy image a následnou volbou [Pozice hlavy].

Jsou tiskové hlavy srovnány?

Při obousměrném tisku nastavte volič výběru obálek do polohy image a výběrem [Pozice hlavy] zarovnejte tiskové hlavy. Jestliže problém přetrvává, vytiskněte zkušební vzor kontroly trysek a v případě potřeby vyčistěte tiskové hlavy. Viz Pozice tiskové hlavy, Kontrola trysek a Čištění tiskové hlavy.

Změnili jste oblast tisku?

Problém možná vyřešíte změnou volby [Oblast tisku:] v dialogovém okně vlastností tiskárny. Na kartě [Konfigurace tiskárny] nastavte volbu [Oblast tisku:] na hodnotu [Maximum].

Změnili jste kvalitu tisku?

V oblasti [Kvalita tisku] vyberte zaškrtávací políčko [Pouze tisk univerz.směrem]. Uvědomte si však, že se tím tisk zpomalí.

Jsou okraje pro vazbu nastaveny správně?

Na kartě [Upravit] v dialogovém okně [Záhlaví/Zápatí/Upravit pozici obrazu/Okr. pro vazbu] zadejte správnou hodnotu [Upravit pozici obrazu].