Koptekst overslaanGelSprinter GX2500
InhoudVorigeVolgendeHelp

Kleuren komen niet overeen met de weergegeven afbeelding

Als er verschillen zijn tussen de kleuren van de afdrukresultaten en de weergegeven afbeelding, moeten de volgende vragen worden beantwoord.

Is de tint van de kleuren aangepast?

Aangezien afgedrukte kleuren en schermkleuren via verschillende methoden worden geproduceerd, kunnen een afgedrukte kleur en een kleur die op het scherm wordt weergegeven en andere tint hebben, zelfs als het "dezelfde" kleur is. Gebruik de kleurovereenkomstfunctie om de tint van de afgedrukte kleur dichter bij de weergegeven kleur te brengen.

Is de spuitkopcontrole uitgevoerd?

Mogelijk zijn de printerkoppen verstopt en kan de hoeveelheid inkt niet worden gereguleerd. Druk het spuitkopcontroletestpatroon af en maak indien nodig de printerkoppen schoon. Zie Spuitkop controle, Koppen reinigen.

Wordt er afgedrukt in zwart en wit?

Controleer de kleureninstelling van de toepassing en de instelling voor het afdrukken van kleuren van het printerstuurprogramma.

Zijn de instellingen voor de afdrukkwaliteit ingesteld?

Selecteer in het gebied [Afdrukkwaliteit] de optie [Kwaliteitprioriteit] of [Snelheid prioriteit], en druk vervolgens af.

Komt de instelling voor het soort papier overeen?

Zorg dat de instelling voor het soort papier van het printerstuurprogramma overeenkomt met het soort papier dat is geplaatst.

Hebt u geprobeerd af te drukken met normaal inkjetpapier?

Probeer af te drukken met normaal inkjetpapier. De afdrukresultaten moeten dan duidelijker zijn.

Is bidirectionele communicatie ingeschakeld?

Als bidirectionele communicatie niet is ingeschakeld, kan de tint van de afgedrukte afbeeldingen wat verschillen van dat van de weergegeven afbeeldingen. Stel bidirectionele communicatie in.

Zie Als bi-directionele communicatie is uitgeschakeld. Zie de Help bij het printerstuurprogramma voor meer informatie over instellingen voor bidirectionele communicatie.