Vynechat záhlaví
 

Nastavení ověření správce

Pro ověření správců, kteří mají zadat nastavení zařízení nebo získat přístup k těmto nastavením ze sítě, je potřeba zadat přihlašovací uživatelské jméno a heslo. Při registraci správce nelze použít přihlašovací uživatelské jméno, které už v adresáři existuje. Správa správců probíhá odlišně od uživatelů uložených v adresáři. Ověření systému Windows a ověření LDAP se u správce nepoužívá, takže se správce může přihlásit i v případě, že server není kvůli problémům v síti dostupný. Každý správce je identifikován přihlašovacím uživatelským jménem. Jedna osoba může zastávat funkci několika správců, pokud jednomu uživatelskému jménu byla přidělena privilegia několika správců. Podrobnosti ohledně registrace správce viz Registrace a změna správců.

Pro jednotlivé správce lze zadat přihlašovací uživatelské jméno, heslo a heslo pro šifrování. Šifrovací heslo se používá k šifrování dat přenášených prostřednictvím SNMPv3. Rovněž jej používají aplikace, např. Device Manager NX, které používají SNMPv3. Správci mohou pouze nastavovat zařízení a řídit přístup uživatelů. Nemohou používat běžné funkce, např. kopírování a tisk. Pokud chtějí správci tyto funkce používat, musejí se přihlásit jako běžní uživatelé a prostřednictvím adresáře být ověřeni. Zadejte ověřování správců a potom zadejte ověřování uživatelů. Podrobnosti ohledně zadávání ověření viz Nastavení Ověření uživatele.

Úlohy (role) jednotlivých správců

Číslovaná ilustrace ověření správce

  1. Správce uživatelů

    Spravuje osobní informace v adresáři.

    Správce uživatelů může zaregistrovat nebo odstranit uživatele z adresáře, případně změnit jejich osobní informace.

    Uživatelé zaregistrovaní v adresáři mohou také změnit a odstranit své vlastní informace.

    Pokud uživatel zapomene své heslo, může jej správce uživatelů odstranit a vytvořit nové, čím znovu umožní uživateli přístup k tiskárně.

  2. Správce zařízení

    Řídí hlavně výchozí nastavení zařízení. Zařízení můžete nastavit tak, aby výchozí nastavení každé funkce mohl zadávat jen správce zařízení. Tímto nastavením můžete předejít neoprávněnému použití a změnám nastavení ze strany neoprávněných osob a umožníte bezpečné používání zařízení.

  3. Správce sítě

    Spravuje nastavení sítě. Tiskárnu můžete nastavit tak, aby síťová nastavení, např. IP adresu a odesílání a příjem zpráv el. pošty, mohl zadávat pouze správce sítě.

    Tímto nastavením můžete zabránit neoprávněným uživatelům ve změně nastavení či vypnutí tiskárny a umožnit tím její bezpečné používání a správný provoz v síti.

  4. Správce souborů

    Spravuje oprávnění pro přístup k uloženým souborům. Lze nastavit hesla pro umožnění přístupu k souborům na Dokumentovém serveru pouze uživatelům s povolením prohlížet a upravovat tyto soubory. Pomocí tohoto nastavení lze zabránit úniku informací a manipulaci s daty v důsledku zobrazení a používání uložených souborů neoprávněnými uživateli.

Upozornění

  • Ověření správce lze také zadat pomocí aplikace Web Image Monitor. Podrobnosti viz nápověda k aplikaci Web Image Monitor.

  • Ověřování uživatelského kódu můžete zadat bez zadání ověřování správce.