Vynechat záhlaví
 

Nastavení Ověření uživatele

Existují 4 typy ověření uživatele: ověření uživatelského kódu, základní ověření, ověření Windows a ověření LDAP. Chcete-li používat ověření uživatele, vyberte metodu ověření na ovládacím panelu a pak nastavte požadované možnosti pro ověření. Nastavení závisí na metodě ověření. Zadejte ověřování správců a potom zadejte ověřování uživatelů.

Důležité

  • Jestliže ověření uživatelů není možné kvůli problému s pevným diskem nebo sítí aktivovat, můžete tiskárnu používat tak, že k přístupu použijete ověření správce a zakážete ověření uživatelů. Tento postup zvolte například v případě naléhavé potřeby použít tiskárnu.

  • Najednou není možné používat více než jednu metodu ověření.

Postup nastavení ověření uživatele

Proces nastavení

Podrobnosti

Nastavení ověření správce

Zadání práv správce

Registrace a změna správců

Nastavení ověření uživatele

Zadejte ověřování uživatele.

K dispozici je 4 typů ověřování uživatele:

Metody ověřování uživatele

Typ

Podrobnosti

Ověření uživatelského kódu

Ověřování probíhá za pomoci 8místných uživatelských kódů. Ověřují se uživatelské kódy, nikoliv uživatelé.

Uživatelské kódy je potřeba v adresáři zařízení zaregistrovat předem.

Základní ověření

Ověření probíhá na základě údajů v adresáři zařízení.

Uživatele je potřeba do adresáře zařízení zaregistrovat předem.

Ověřuje se dle uživatele.

Ověření Windows

Ověřování probíhá pomocí řadiče domény serveru Windows té sítě, ve které se nachází dané zařízení.

Ověřuje se dle uživatele.

Ověření LDAP

Ověřování probíhá za pomoci serveru LDAP umístěného v síti, ve které se nachází dané zařízení.

Ověřuje se dle uživatele.

E-mailová adresa uživatele získaná prostřednictvím ověření Windows nebo LDAP může být použita jako pevná adresa odesílatele („Od“) při odesílání e-mailů v režimu skeneru nebo při přesměrování přijatých faxů, aby se předešlo zneužití identity (ID).

Pokud je metoda ověřování změněna za provozu

  • Účet uživatelského kódu, jehož označení nemá více než 8 číslic a který je užíván k ověřování uživatelského kódu, lze přenést a použít jako přihlašovací jméno i po přepnutí metody přihlašování z ověření uživatelského kódu na základní ověření, ověření Windows nebo ověření LDAP. Vzhledem k tomu, že pro ověření uživatelského kódu se nepoužívá heslo, je v tomto případě přihlašovací heslo prázdné.

  • V případě přepnutí ověření na některou z externích metod ověřování (ověření Windows nebo ověření LDAP) není ověřování povolené, pokud ovšem zařízení provádějící externí ověření neobsahuje přenesený dříve zaregistrovaný účet uživatelského kódu. Účet pro kód uživatele bude nicméně uložen do adresáře zařízení i v případě, že se ověření uživatele nezdaří.

  • Kvůli bezpečnosti vám doporučujeme při přepnutí z ověření uživatelského kódu na jinou metodu ověřování smazat účty, které nepoužíváte, nebo nastavit přihlašovací heslo. Podrobnosti ohledně odstraňování účtů viz příručka Connecting the Machine/System Settings (Připojení zařízení/Systémová nastavení). Podrobnosti o změnách hesel viz Zadávání přihlašovacích uživatelských jmen a hesel.

Upozornění

  • Po zapnutí hlavního spínače se rozšířené funkce nemusí zobrazit v seznamu položek podléhajících ověření uživatele v nabídce Správa ověření uživatele. Pokud tato situace nastane, chvíli počkejte a pak znovu otevřete nabídku Správa ověření uživatele.

  • Ověření uživatele může být také nastaveno přes aplikaci Web Image Monitor. Podrobnosti viz nápověda k aplikaci Web Image Monitor.