Basisprocedure (klassiek)

1Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2Druk op het pictogram [Kopieerapparaat (klassiek)].

3Zorg ervoor dat alle oude instellingen zijn gewist.

Als er nog eerdere instellingen actief zijn, drukt u op [Resetten].

4Selecteer de papierlade met het papier dat hetzelfde formaat en dezelfde richting heeft als de originelen.

5Zorg ervoor dat [Gebr. pap.lade-inst.] is geselecteerd.

Als [Gebr. pap.lade-inst.] geselecteerd is, zal het gekozen papierformaat en de gekozen richting van het papier van de geselecteerde lade worden weergegeven in [Origineel inst.].

6Plaats de originelen.

7Geef de gewenste instellingen op.

8Voer het aantal kopieën in met de cijfertoetsen.

Het maximale aantal kopieën dat kan worden ingesteld is 999.

9Druk op [Starten].

Wanneer u het origineel op de glasplaat heeft geplaatst, drukt u op [Scherp] nadat alle originelen zijn gescand. Wanneer u originelen in de ADF plaatst, moet u voor sommige functies, zoals voor Batch, mogelijk op [Scherp] drukken. Volg de aanwijzingen op het scherm.

10Wanneer de kopieeropdracht is voltooid, drukt u op [Resetten] om de instellingen te wissen.

Opmerking

• Het log-in venster wordt weergegeven wanneer gebruikersverificatie is ingesteld. U moet inloggen om het apparaat te kunnen gebruiken. Voor meer informatie over hoe u kunt inloggen, zie de handleiding Snel aan de slag. Zorg ervoor dat u ook weer uitlogt, om te voorkomen dat iemand het apparaat gebruikt zonder daarvoor bevoegd te zijn.

• Als u het apparaat wilt stoppen tijdens het kopiëren van meerdere exemplaren, drukt u op [Stoppen].

• Om alle kopieeropdrachten te annuleren en terug te keren naar de standaardinstellingen van het apparaat, drukt u op [Resetten].

• Voor meer informatie over de toetsen die op het beginscherm voor kopiëren worden weergegeven, zie Snel aan de slag.

• Bepaalde types van OHP-transparanten voor afdrukken in kleuren kunnen niet worden gebruikt. Voor meer informatie over de soorten die gebruikt kunnen worden, dient u contact op te nemen met uw verkoop- of servicevertegenwoordiger.

• Het apparaat kan het formaat van het origineel niet automatisch detecteren. Geef het formaat van het origineel op. Als echter [Gebr. pap.lade-inst] is opgegeven in [Origineel formaat], hoeft u het formaat van het origineel niet in te stellen. Voor meer informatie, zie Origineelformaten opgeven.

• Stel het formaat en de richting van de originelen in als u wilt kopiëren op papier met een ander formaat of andere richting dan de originelen. Voor meer informatie over het opgeven van het origineelformaat, zie Origineelformaten opgeven.

• Bij sommige functies dient u het origineelformaat in te stellen. Raadpleeg de procedures voor de functie die u wilt gebruiken voor meer informatie.

• U kunt het maximale aantal kopieën wijzigen onder [Max. aantal kopieën] in Gebruikerstools. Voor meer informatie, zie Algemene functies.