Web Image Monitor gebruiken

Belangrijk

• U kunt de printerinstellingen niet configureren met behulp van Web Image Monitor vanaf een computer die is aangesloten op het netwerk van de USB-apparaatserver. Open de Web Image Monitor vanaf het netwerk van de printer.

Met Web Image Monitor kunt u de printerstatus controleren en instellingen wijzigen.

Beschikbare bewerkingen

De volgende bewerkingen kunnen op afstand vanaf een clientcomputer worden uitgevoerd met Web Image Monitor.

• Printerstatus of -instellingen weergeven

• De status of historie van afdruktaken controleren

• Actieve afdruktaken onderbreken

• De printer resetten

• Het adresboek beheren

• Printerinstellingen configureren

• De netwerkprotocol-instellingen configureren

• Beveiligingsinstellingen configureren

De printer configureren

Voor het uitvoeren van deze bewerkingen met Web Image Monitor is TCP/IP vereist. Nadat de printer is geconfigureerd om TCP/IP te gebruiken, worden de bewerkingen vanuit Web Image Monitor beschikbaar.

Aanbevolen internetbrowser

• Windows:

Internet Explorer 6.0 of hoger

Firefox 10 en 15 of later

Google Chrome 19 of later

• OS X:

Safari 3.0 or hoger

Firefox 10 en 15 of later

Google Chrome 19 of later

Web Image Monitor ondersteunt schermlezersoftware. Wij raden het gebruik van JAWS 7.0 of een latere versie aan.

Opmerking

• Als u een niet aanbevolen versie van een webbrowser gebruikt of als JavaScript en cookies niet zijn ingeschakeld, kunnen er weergave- en bewerkingsproblemen optreden.

• Als u een proxyserver gebruikt, wijzigt u de instellingen van de internetbrowser. Neem contact op met de beheerder voor meer informatie over de instellingen.

• We raden u aan om Web Image Monitor in hetzelfde netwerk te gebruiken.

• Indien de printer door een firewall wordt beschermd, dan kan men zich geen toegang verschaffen tot de printer via computers buiten de firewall.

• Indien u de printer in combinatie met DHCP gebruikt, is het mogelijk dat het IP-adres automatisch wordt gewijzigd door de instellingen van de DHCP-server. Schakel de DDNS-instelling in op de printer en maak dan een verbinding door de hostnaam van de printer te gebruiken. U kunt ook een statisch IP-adres instellen op de DHCP-server.

• Als de HTTP-poort wordt uitgeschakeld, kan er geen verbinding met de printer worden gemaakt met behulp van de URL van de printer. De SSL-instellingen moeten worden ingeschakeld op deze printer. Neem voor meer details contact op met de netwerkbeheerder.

• Indien u Firefox gebruikt, kunnen lettertypen en kleuren afwijken of worden tabellen mogelijk niet goed weergegeven.

• Als u een hostnaam gebruikt onder Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2/2012/2012 R2 met IPv6-protocol, voert u een hostnaamresolutie uit met een externe DNS-server. Het hostbestand kan niet worden gebruikt.

• Om JAWS 7.0 onder Web Image Monitor te gebruiken, moet u Windows en Internet Explorer 6.0 of een latere versie gebruiken.

• Als u Internet Explorer 8.0 of hoger gebruikt, duurt het downloaden langer dan bij andere browsers. Als u sneller met Internet Explorer 8.0 of hoger wilt downloaden, opent u het menu [Internetopties] in de browser en registreert u de URL van de printer als een vertrouwde site en schakelt u SmartScreen-filters voor betrouwbare sites uit. Voor meer informatie over deze instellingen, zie de helpbestanden van Internet Explorer.

• U krijgt sneller toegang tot Web Image Monitor als u de URL van de printer als favoriet opslaat. Zorg er hierbij voor dat u de URL van de startpagina als favoriet opslaat. Deze pagina verschijnt voordat u inlogt. Als u de URL van een pagina die verschijnt nadat u heeft ingelogd registreert, zal Web Image Monitor niet goed via de favorieten openen.

• Als gebruikersverificatie is geactiveerd, moet u uw log-in gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om Web Image Monitor te kunnen gebruiken. Voor meer informatie, zie Inloggen met behulp van Web Image Monitor.

• Als u instellingen configureert met behulp van Web Image Monitor, moet u niet inloggen vanaf het bedieningspaneel. De instellingen die u met behulp van Web Image Monitor heeft geconfigureerd, worden misschien ongeldig.