Fejléc átugrása
 

A [Kezdőképernyő] használata

A készülék bekapcsolásakor a [Kezdőképernyő] a beállított alapértelmezett képernyő.

Minden funkciónak saját ikonja van. Ezek az ikonon a [Kezdőképernyő]n láthatók. A gyakran használt programokhoz vagy weboldalakhoz parancsikonokat rendelhet a [Kezdőképernyő]n. Ezenkívül modulokat - például a Nyelv widget módosít. - lehetőséggel is regisztrálhat a képernyőn. A [Kezdőképernyő] valamint az egyes funkciók képernyői eltérhetnek a beszerelt opcionális egységektől függően.

A [Kezdőképernyő] megjelenítéséhez nyomja meg a képernyő alján középen lévő [Kezdőképernyő] (Kezelőpanel képernyőjének ábrája) gombot.

Fontos

  • Ha a képernyőt erős ütés éri, akkor károsodhat. 30 N (kb. 3 kgf). (N = Newton, kgf = kilogramm-súly. 1 kgf = 9,8N.)

A képernyők közötti váltáshoz pöccintsen balra vagy jobbra a képernyőn.

Kezelőpanel képernyőjének számozott jelölésű illusztrálása

  1. Bejelentkezett felhasználó ikon

    A felhasználóhitelesítés engedélyezése esetén megjelenik egy ikont, amely jelzi, hogy felhasználók vannak bejelentkezve.

    Nyomja meg az ikont az aktuálisan bejelentkezett felhasználók nevének megjelenítéséhez.

  2. Rendszerüzenet

    Megjeleníti a berendezés rendszerének és alkalmazásainak üzeneteit.

  3. [Bejelentkezés]/[Kijelentkezés]

    Ezek a gombok akkor jelennek meg, ha a felhasználói hitelesítés engedélyezve van. A [Belépés] gomb megnyomásakor megjelenik a hitelesítési képernyő. Ha már be van jelentkezve a készüléken, a [Kijelentkezés] elem jelenik meg. A készülékről történő kijelentkezéshez nyomja meg a [Kijelentkezés] gombot.

    A be- és kijelentkezésről a következő helyen olvashat bővebben: Bejelentkezés a készülékre.

  4. [Energiatakarékos] Ábra a kijelző kezelőpaneljéről

    Nyomja meg az alvó módba való váltáshoz.

    Az üzemmódokról a Getting Started című útmutatóban olvashat.

  5. Alkalmazáslista ikonja A kezelőpanel képernyőjének képe

    A gomb megnyomásával az alkalmazáslista jeleníthető meg. Az alkalmazásokhoz a [Kezdőképernyő]n hozhat létre parancsikonokat.

    A [Widgetek] és a [Program] lapon megjelenő alkalmazások használatához az adott alkalmazásra mutató parancsikont kell készíteni a [Kezdőképernyő]n. A részletekért lásd a Convenient Functions című útmutatót.

  6. Képernyőváltásra szolgáló ikonok A kezelőpanel képernyőjének képe

    A gombbal az öt kezdőképernyő között váltogathat. Az ikonok a képernyő jobb alsó és bal felső részén jelennek meg. Az ikonok száma jelzi, hogy az aktuális képernyő egyes oldalain hány képernyő érhető el.

  7. [Stop]

    Megnyomásával megszakíthatja a folyamatban lévő munkát, mint például másolást, szkennelést, faxolást vagy nyomtatást.

  8. [Menü]Ábra a kijelző kezelőpaneljéről

    Megjeleníti az éppen használt alkalmazás menüképernyőjét. Az éppen használt alkalmazástól függően ez a gomb le is lehet tiltva. Ezt a gombot a [Kezdőképernyő]n megnyomva visszaállíthatja a [Kezdőképernyő] beállításait az alapértelmezett értékekre.

  9. [Kezdőképernyő]Vezérlőpanel képernyőillusztrációja

    Nyomja meg a [Kezdőképernyő] megjelenítéséhez.

  10. Vissza Kezelőpanel képernyőjének ábrája

    Nyomja meg ezt a gombot az előző képernyőre való visszalépéshez, miközben a képernyőfunkciók engedélyezve vannak vagy alkalamzásokat használ. Az éppen használt alkalmazástól függően ez a gomb le is lehet tiltva. Megadhatja, hogy egyes alaklamzásokban ez a gomb engedélyezve legyen-e vagy sem. A beállításokkal kapcsolatos részletekért lásd: „Screen Features”, Connecting the Machine/ System Settings.

  11. [Állapot ellenőrzése]

    Nyomja meg a készülék rendszerállapotának, az egyes funkciók működési állapotának, és az aktuális feladatok ellenőrzéséhez. Megjelenítheti továbbá a feladatelőzményeket és a készülék karbantartási információit.

  12. Ikonmegjelenítési terület

    A funkciók és az alkalmazásikonok és -vezérlők (widgetek) megjelenítése. Az öt kezdőképernyő megjelenített ikonjai különböznek. Az egyes képernyők ikonjainak részleteivel kapcsolatosan lásd: „Main Icons on the [Home] Screen”, Getting Started.

    Lehetőség van parancsikonok hozzáadására és az ikonok mappák használatával történő elrendezésére is. A részletekért lásd a Convenient Functions című útmutatót.

Megjegyzés

  • A [Kezdőképernyő] háttérképét meg lehet változtatni. A részletekért lásd: "Changing the [Home] Screen's Wallpaper", Convenient Functions.

  • Az egyes módok között a [Kezdőképernyő] ikonjainak megnyomásával válthat. A funkciógombok segítségével is lehet módot váltani. A funkciógombok részleteivel kapcsolaban lásd: „Changing Modes by Pressing the Function Keys”, Getting Started.

  • Az alábbi esetekben nem tud üzemmódot váltani:

    • Amikor a fax vagy szkenner funkció használatával történik az eredeti beolvasása

    • A következő képernyők megnyitásakor:

      • A készülék funkciói

      • Számláló

      • Információkérés

      • Címlista kezelése

      • Papíradagoló beállít.

      • Aktuális munka / Feladatnapló

    • Másolás megszakítása közben

    • Faxátvitelhez való kihangosításos tárcsázás közben

  • A készülék bekapcsolásakor a [Kezdőképernyő] a beállított alapértelmezett képernyő. Ezt az alapértelmezett beállítást a Funkció prioritás résznél lehet módosítani. Lásd: „Képernyőfunkciók”, A készülék csatlakoztatása/Rendszerbeállítások.