Hoppa över rubrik
 

Använda IPP-porten

Viktigt

  • Det är särskilt viktigt för användare som skriver ut via IPP-SSL från Windows Vista/7/8/8.1/10 eller Windows Server 2008/2008 R2/2012/2012 R2 att installera certifikatet. För mer information, kontakta din administratör.

  • Om en certifikatsutfärdare skickar ut ett certifikat som måste autentiseras av en mellanliggande certifikatsutfärdare och certifikatet är installerat på den här maskinen måste ett mellanliggande certifikat installeras på klientdatorn. Annars utförs inte valideringen korrekt av certifikatsutfärdaren.

  • Om validering inte kan utföras korrekt kan ett varningsmeddelande visas som informerar dig om att installation inte är möjlig när du försöker lägga till en skrivare med IPP-SSL i Windows Vista/7/8/8.1/10 eller Windows Server 2008/2008 R2/2012/2012 R2. För att aktivera autentisering från klientdatorn installerar du det mellanliggande certifikatet på klientdatorn och därefter så återupprättar du anslutningen.

  • Mellanliggande certifikat kan inte installeras på den här maskinen.

1På [Start]-menyn klickar du på [Enheter och skrivare].

Om du använder en dator med operativsystemet Windows 8/8.1 eller Windows Server 2012/2012 R2 klickar du på [Inställningar] på snabbknappsfältet och sedan på [Kontrollpanel]. När fönstret [Kontrollpanelen] visas klickar du på [Visa enheter och skrivare].

Om du använder en dator med operativsystemet Windows 10 högerklickar du på [Start] på skrivbordet och klickar sedan på [Kontrollpanel]. När fönstret [Kontrollpanelen] visas klickar du på [Visa enheter och skrivare].

2Klicka på [Lägg till en skrivare].

Om du använder en dator som kör Windows 8/8.1/10 eller Windows Server 2012/2012 R2, gå vidare till steg 4.

3Klicka på [Lägg till en nätverksskrivare, trådlös skrivare eller Bluetooth-skrivare].

4Klicka på [Skrivaren jag vill använda finns inte i listan].

5I rutan [Välj en delad skrivare efter namn] , ange "http://(maskinens IP-adress eller värdnamn)/skrivare (eller ipp)" som skrivarens adress och klicka sedan på [Nästa].

6Klicka på [Har disk...].

7Klicka på [Bläddra...] och ange sedan en sökväg för INF-filen.

Om CD-ROM-enheten är D är källfilerna för skrivardrivrutinen lagrade på följande plats:

32-bit drivrutin D:\X86\DRIVERS\PS\X86\MUI\DISK1

64-bit drivrutin D:\X64\DRIVERS\PS\X64\MUI\DISK1

8Klicka på [Öppna].

9Klicka på [OK] för att stänga fönstret [Installera från disk].

10Välj tillverkare och vilken maskinmodell du vill använda, och klicka sedan på [OK].

Installationen startar.

11Följ instruktionerna som visas. Ändra inställningar som namn på skrivare och standardskrivarkonfigurering, efter behov. Du kan även skriva ut en testsida.

12Klicka på [Slutför].