Åtkomstkontroll

Den här maskinen kan kontrollera TCP/IP-åtkomst.

Begränsa IP-adresserna från vilka åtkomst är möjlig genom att specificera ett intervall för åtkomstkontroll.

Om du till exempel vill ange ett intervall för åtkomstkontroll som [192.168.15.16]-[192.168.15.20], kommer de klient-PC-adresser med åtkomst att bli de från [192.168.15.16] till [192.168.15.20].

Viktigt

• Med hjälp av åtkomstkontroll kan du begränsa åtkomst från LPR, RCP/RSH, FTP, Bonjour, SMB, WSD (enhet), WSD (skrivare), IPP, DIPRINT, Web Image Monitor eller SmartDeviceMonitor for Client. Du kan inte begränsa övervakningen av SmartDeviceMonitor for Client. Du kan inte begränsa åtkomst från telnet eller Device Manager NX när SNMPv1 används för övervakning.

1Logga in som nätverksadministratör från Web Image Monitor.

2Peka på [Enhetshantering] och klicka sedan på [Konfiguration].

3Klicka på [Åtkomstkontroll] under "Säkerhet".

4För att ange en IPv4-adress, skriv in en IP-adress som har åtkomst till maskinen i "Intervall för åtkomstkontroll".

För att ange en IPv6-adress, skriv in en IP-adress som har åtkomst till maskinen i "Område" under "Intervall för åtkomstkontroll" eller skriv in en IP-adress i "Mask" samt ange "Masklängd".

5Klicka på [OK].

6“Uppdaterar...” visas. Avvakta i 1 eller 2 minuter och klicka sedan på [OK].

Om den föregående skärmbilden inte visas igen när du klickar på [OK], vänta en stund och klicka sedan på uppdateringsknappen i webbläsaren.

7Logga ut.