Spoolafdrukken

Met spoolafdrukken kunt u afdruktaken die worden overgedragen vanaf een computer, tijdelijk opslaan om ze af te drukken wanneer ze zijn overgedragen. Dit verkort de afdruktijd doordat u de efficiƫntie van de printer maximaliseert.

Belangrijk

• Tijdens spoolafdrukken wordt de harde schijf gebruikt en het Data In-lampje knippert. Het uitschakelen van de computer of het apparaat tijdens spoolafdrukken kan de harde schijf beschadigen. Ook worden gespoolde taken verwijderd als de computer of het apparaat uitgezet wordt tijdens spoolafdrukken. Schakel daarom niet de stroom van de computer of het apparaat uit tijdens spoolafdrukken.

• Als er gegevens naar het apparaat gestuurd worden met gebruik van andere protocollen dan "diprint", "lpr", "ipp", "ftp", "sftp", "smb" en "wsd (printer)", kan spoolafdrukken niet uitgevoerd worden.

Spoolafdrukken kan ook opgegeven worden in Web Image Monitor of met behulp van telnet. Voor meer informatie over Web Image Monitor, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen en Web Image Monitor Help. Voor informatie over telnet, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

Wanneer het spoolafdrukken ingesteld is, kunt u de gespoolde afdruktaken die opgeslagen zijn op het apparaat, weergeven op het bedieningspaneel. Om de lijst van gespoolde afdruktaken weer te geven drukt u op [Home] (Illustratie scherm van bedieningspaneel) in het midden onderaan het scherm en drukt u vervolgens op het pictogram [Printer] en tenslotte op [Takenlijst spoolen]. Een lijst van gespoolde afdruktaken verschijnt.

Selecteer de taak die u wilt verwijderen en druk dan op [Verwijderen] om een op het apparaat opgeslagen gespoolde afdruktaak, te verwijderen.