E-mailverificatie

U kunt e-mailverificatie configureren om te voorkomen dat er illegaal van de mailserver gebruik wordt gemaakt.

SMTP-verificatie

Geef SMTP-verificatie op.

Als u een e-mail naar de SMTP-server stuurt, wordt verificatie gebruikt met behulp van het SMTP AUTH-protocol, waarbij de afzender de gebruikersnaam en het wachtwoord moet opgeven. Hiermee wordt illegaal gebruik van de SMTP-server voorkomen.

1. Log in op Web Image Monitor in de beheerdermodus.

2. Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

3. Klik op [E-mail] onder "Apparaatinstellingen".

4. Voer de volgende instellingen in de kolom SMTP in:

• SMTP-servernaam: voer het IP-adres of de hostnaam van de SMTP-server in.

• SMTP-poortnummer: voer het poortnummer in dat moet worden gebruikt bij het verzenden van e-mail naar de SMTP-server.

• Beveiligde verbinding (SSL) gebruiken: schakel SSL in of uit.

• SMTP verificatie: schakel SMTP-verificatie in of uit.

• E-mailadres SMTP-verificatie: voer het e-mailadres in.

• Gebruikersnaam SMTP Verificatie: voer de SMTP-accountnaam in.

• Wachtwoord SMTP Verificatie: hiermee kunt u het wachtwoord voor SMTP AUTH instellen of wijzigen.

• SMTP-verificatiecodering: Geef aan of het wachtwoord gecodeerd moet worden.

[Automatisch selecteren]: als PLAIN, LOGIN, CRAM-MD5, of DIGEST-MD5 de verificatiemethode is.

[Actief]: als CRAM-MD5 of DIGEST-MD5 de verificatiemethode is.

[Inactief]: als PLAIN of LOGIN de verificatiemethode is.

5. Klik op [OK].

6. Klik op [Uitloggen].

7. Sluit Web Image Monitor af.

POP voor SMTP verificatie

Selecteer of bij de POP3-server moet worden ingelogd voordat een e-mail wordt verzonden.

1. Log in op Web Image Monitor in de beheerdermodus.

2. Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

3. Klik op [E-mail] onder "Apparaatinstellingen".

4. Voer de volgende instellingen in de kolom POP voor SMTP in:

• POP voor SMTP: schakel POP voor SMTP in of uit.

• POP e-mailadres: voer het e-mailadres in.

• POP Gebruikersnaam: voer de POP-accountnaam in.

• POP Wachtwoord: het POP-wachtwoord instellen of wijzigen.

• Time-outinstellingen na POP Verificatie: voer hier de tijd in die moet verstrijken voor verbinding met de SMTP-server na aanmelding op de POP-server.

5. Klik op [OK].

6. Klik op [Uitloggen].

7. Sluit Web Image Monitor af.