E-mailberichten ontvangen via internetfax of e-mail voor afdrukken

In deze sectie worden de functies voor het ontvangen van e-mail van dit apparaat besproken.

Als een TIFF-F-bestand is bijgevoegd bij een e-mailbericht, ontvangt het apparaat het e-mailbericht per Internetfax. Als een JPEG- of PDF-bestand is bijgevoegd bij een e-mailbericht, ontvangt het apparaat het e-mailbericht via e-mailen voor afdrukken.

Meerdere bestanden ontvangen

Er kan slechts één bijgevoegd bestand per ontvangen e-mailbericht worden afgedrukt.

Wanneer meerdere bestanden zijn bijgevoegd bij een e-mailbericht, variëren de ontvangstmethode en het bestand dat wordt afgedrukt afhankelijk van het bestandstype en de volgorde van de bijgevoegde bestanden.

Bijgevoegd bestandstype

Af te drukken bestand

Ontvangstmethode

Tekst

Tekst

Internetfax

TekstplusTIFF

TekstplusTIFF

Internetfax

TekstplusJPEG

JPEG

E-mailen voor afdrukken

TekstplusTIFFplusJPEG

JPEG

E-mailen voor afdrukken

TekstplusJPEGplusTIFF

JPEG

E-mailen voor afdrukken

TIFFplusTIFFplus....

TIFFplusTIFFplus....

Internetfax

JPEG(1)plusJPEG(2)plus....

JPEG(1)

E-mailen voor afdrukken

TIFFplusJPEG

JPEG

E-mailen voor afdrukken

JPEGplusTIFF

JPEG

E-mailen voor afdrukken

TekstplusPDF

PDF

E-mailen voor afdrukken

TIFFplusPDF

PDF

E-mailen voor afdrukken

JPEGplusPDF

JPEG

E-mailen voor afdrukken

PDFplusJPEG

PDF

E-mailen voor afdrukken

PDF(1)plusPDF(2)plus....

PDF(1)

E-mailen voor afdrukken

Als JPEG- of PDF-bestanden worden bijgevoegd samen met andere bestandstypen, ontvangt het apparaat het e-mailbericht via E-mailen voor afdrukken. Alleen het eerste JPEG- of PDF-bestand wordt afgedrukt en de andere bestanden worden verwijderd.

U kunt de functie e-mailen voor afdrukken in- of uitschakelen met de gebruikersparameter (schakelaar 21, bit 2) in het menu Faxeigenschappen. Tekst- en TIFF-bestanden kunnen nog steeds worden afgedrukt, ook als deze functie is uitgeschakeld. Zie Parameterinstellingen.

Opmerking

• PDF-bestanden van versie 1.7 of eerder kunnen worden afgedrukt. Met dit apparaat kunt u echter mogelijk geen PDF-bestanden afdrukken als ze zijn verzonden vanaf bepaalde apparaten of zijn gemaakt in bepaalde omgevingen.

• Alleen JPEG-bestanden in JFIF-indeling zijn compatibel. Dit apparaat kan geen JPEG-afbeeldingen die met een digitale camera gemaakt zijn met een Exif-indeling afdrukken, maar het kan wel JPEG-afbeeldingen die met multifunctionele randapparatuur gemaakt zijn met een JFIF-indeling afdrukken. Met dit apparaat kunt u echter mogelijk geen JPEG-bestanden afdrukken als ze zijn verzonden vanaf bepaalde apparaten of zijn gemaakt in bepaalde omgevingen.

• Als een JPEG- of PDF-bestand wordt ontvangen terwijl de functie e-mailen voor afdrukken is uitgeschakeld, wordt het bestand gedetecteerd als een fout en wordt een e-mailfoutmelding naar de afzender gestuurd.

• Wanneer een e-mailbericht meerdere of niet-ondersteunde bestanden bevat, wordt het ontvangstresultaat gezien als een fout, maar wordt er geen e-mailfoutmelding naar de afzender gestuurd.

• Wanneer het apparaat een kleurenafbeelding ontvangt via e-mailen voor afdrukken, wordt deze in kleur afgedrukt.

• Afgedrukte JPEG-afbeeldingen en PDF-bestanden worden als printertaken geteld.

• Als een gecodeerd PDF-bestand binnenkomt, wordt het PDF-bestand alleen afgedrukt als het wachtwoord van het bestand overeenkomt met dat van het apparaat.

• Bij ontvangst via e-mailen voor afdrukken reageert apparaat niet op verzoeken om ontvangstbevestiging die bij het ontvangen e-mailbericht zijn gevoegd.

• U kunt e-mailberichten met een bijgevoegde TIFF-F-afbeelding ontvangen van andere computers.