Ontvangen bestanden afdrukken vanaf het subapparaat

U kunt ontvangen documenten doorsturen of omleiden vanaf het hoofdapparaat naar het subapparaat en ze op het subapparaat afdrukken.

Zo kunt u instellen dat het hoofdapparaat documenten voor de verkoopafdeling naar het apparaat van de verkoopafdeling doorstuurt en documenten voor personeelszaken naar het apparaat van personeelszaken doorstuurt. De documenten worden vanaf het apparaat van de verkoopafdeling en het apparaat van personeelszaken afzonderlijk afgedrukt.

Als u ontvangen documenten wilt doorsturen of routeren, configureert u vooraf de instellingen voor doorsturen en routeren in het menu Faxeigenschappen op het hoofdapparaat.

U kunt het subapparaat per opgegeven ontvangstlijn of per afzender opgeven. Voor meer informatie over de vereiste instellingen, zie:

Als u [Inst. ontvangst op afstand per lijn] gebruikt

Selecteer de lijn op het hoofdapparaat in [Inst. ontvangst op afstand per lijn] in het menu Faxeigenschappen. Geef het subapparaat als doorstuurbestemming op. Voor meer informatie over Inst. ontvangst op afstand per lijn, zie Ontvangstinstellingen.

Als u [Inst. ontvangst op afstand per afzender] gebruikt

Registreer op het hoofdapparaat een speciale afzender in [Speciale afzender programmeren] in het menu Faxeigenschappen en stel vervolgens [Inst. ontvangst op afstand per afzender] in op [Aan]. Geef het subapparaat op als eindontvanger in [Apparaat op afstand]. Voor meer informatie over Inst. ontvangst op afstand per afzender, zie Speciale afzenders die anders moeten worden behandeld.

Opmerking

• Als een ontvangen document op het subapparaat dubbelzijdig wordt afgedrukt, zal de verplichte veiligheidsstempel op de achterzijde van de pagina niet op de juiste positie worden weergegeven. Om de positie van de verplichte veiligheidsstempel te corrigeren, voert u de volgende stappen uit:

• Als documenten worden ontvangen die staand of liggend zijn

Wijzig de richting van het papier dat in de papierlades is geplaatst. Als papier is geplaatst in Staand richting, draai dit papier dan naar Liggend. Als papier is geplaatst in Liggend richting, draai dit papier dan naar Staand.

• Als documenten worden ontvangen die zowel staand als liggend zijn

Selecteer op het subapparaat [Uit] voor [2-zijdig afdrukken] in [Faxeigenschappen] om de modus in enkelzijdig afdrukken te veranderen.