Koptekst overslaan
 

Faxdocumenten verzenden vanaf computers

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u met behulp van Windows-toepassingen gemaakte faxdocumenten kunt verzenden.

Om een fax te verzenden, selecteert u [Afdrukken...] in een Windows-toepassing, en daarna [LAN-Fax Generic] als printer en geeft u vervolgens een bestemming op in het dialoogvenster [LAN-Fax].

Open een bestaand document dat u wilt verzenden.

Zie de Help-functie van het LAN-faxstuurprogramma voor meer informatie. Zie De Help-informatie bij het LAN-faxstuurprogramma lezen.

Bij het rechtstreeks invoeren van een bestemming of het gebruik van de bestemmingslijst van de LAN-fax om een bestemming op te geven, kunt u geen e-mail- en mapbestemming opgeven.

1Klik in het menu [Bestand] op [Afdrukken...].

2Selecteer [LAN-Fax Generic] in de lijst.

3Klik op [Afdrukken].

De instelprocedure is afhankelijk van de toepassing die u gebruikt. In alle gevallen selecteert u [LAN-Fax Generic] als printer.

4Geef de bestemming op.

Als u het adresboek van LAN-fax wilt gebruiken, selecteert u bestemmingen in de lijst op het tabblad [Adresboek].

Als u handmatig bestemmingen wilt invoeren, kunt u dit doen op het tabblad [Bestemming specificeren].

5Geef de gewenste opties op, bijvoorbeeld [Op een specifiek tijdstip verzenden] en [Resultaat e-mailverzending].

6Klik op [Verzenden].

Als u op [Afdrukken & verzenden] klikt, wordt de fax naar de bestemming verzonden en drukt het apparaat een kopie van het verzonden document af. U kunt de afbeeldingen van verzonden faxen controleren.

Opmerking

  • Het apparaat kan documenten vasthouden die verzonden zijn met behulp van een LAN-faxstuurprogramma als te verzenden bestanden.

  • Voor de maximumwaarden van de volgende items, zie Maximumwaarden:

    • Het aantal bestemmingen dat u kunt opgeven per bestand

    • Aantal documenten dat vanaf een LAN-faxstuurprogramma is verzonden dat het apparaat kan vasthouden als bestanden die moeten worden verzonden

    • Maximum aantal cijfers voor een bestemming

  • Als de computer en het apparaat via USB 2.0 met elkaar zijn verbonden, wordt mogelijk de foutmelding "Het afdrukken van dit document is mislukt" weergegeven, zelfs als de afdruktaak correct naar het apparaat is verzonden. Als dit gebeurt, controleer dan het verzendresultaat van de afdruktaak op het bedieningspaneel van het apparaat. Voor meer informatie over het controleren van het verzendresultaat, zie Verzendresultaten controleren (Status verzendingsbestand).