Voorbereidingen voor elk verzendtype

Om documenten naar IP-fax, internetfax, e-mail- of mapbestemmingen te verzenden, moet u eerst de gebruikerstools configureren in overeenstemming met het bestemmingstype.

De vereiste configuratie is als volgt:

Netwerkinstellingen in het Systeeminstellingen-menu

Netwerkinstellingen variƫren afhankelijk van het bestemmingstype. Zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie.

Adresboek registreren

Als u wilt verzenden naar een mapbestemming, moet u eerst het pad voor de map registreren in het adresboek. Zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie.

Menu Faxeigenschappen

• Voorbereiding voor verzending naar IP-faxbestemmingen

Vereiste instellingen voor gebruik van de gatekeeper

Instelling

Beschrijving

Activeren H. 323

Selecteer [Aan].

H. 323 instellingen

Configureer de gatekeeperinstellingen.

Parameterinstellingen (schakelaar 34, bit 0)

Selecteer [Aan] om de gatekeeper op het apparaat in te schakelen.

Vereiste instellingen voor gebruik van de SIP-server

Instelling

Beschrijving

SIP inschakelen

Selecteer [Aan].

SIP instellingen

Configureer de instellingen van de SIP-server (proxy-server, registrar-server, redirect-server).

Parameterinstellingen (schakelaar 34, bit 1)

Selecteer [Aan] om de SIP-server op het apparaat in te schakelen.

Vereiste instellingen om via een gateway naar een G3-fax te verzenden

Instelling

Beschrijving

Gateway progr/wijz/verw

Configureer de VoIP-gateway-instellingen.

• Voorbereiding voor verzenden naar internetfaxbestemmingen

Selecteer [Aan] bij [Instelling Internetfax] om het tabblad [Internet fax] op het stand-by-scherm weer te geven.

• Voorbereiding voor verzenden naar e-mailbestemmingen

Selecteer [Aan] voor [E-mailinstelling] om het tabblad [E-mail] op het stand-by-scherm weer te geven.

• Voorbereiding voor verzenden naar map

Selecteer [Aan] bij [Mapinstelling] om het tabblad [Map] op het stand-by-scherm weer te geven.

Opmerking

• Documenten kunnen nog steeds worden doorgestuurd naar of bezorgd op internetfax-, e-mail- of mapbestemmingen, zelfs als [Uit] is geselecteerd bij [Instelling internetfax], [E-mailinstelling] of [Mapinstelling].