Onbevoegde kopieën voorkomen

U kunt tekst en patronen toevoegen onder de afgedrukte tekst om ongeautoriseerde kopieën van het document te voorkomen.

De functie Ongeaut. kopieerpreventie omvat de volgende 2 functies: "Ongeautoriseerde kopieerpreventie van patroon" en "Gegevensbeveil. voor kopiëren". Met deze 2 functies worden tekst en een patroon in een document ingesloten.

Als een document waarin tekst en een patroon zijn ingesloten met behulp van de functie Ongeaut. kopieerpreventie van patroon wordt gescand, worden de tekst en het patroon op de kopie weergegeven zodat andere gebruikers het document niet zonder toestemming kunnen kopiëren.

Wanneer u de functie Gegevensbeveil. voor kopiëren gebruikt, verschillen de kopieën afhankelijk van het feit of de eenheid voor het beveiligen van gegevens tegen kopiëren op het apparaat is bevestigd. Als het document wordt gescand op een apparaat met een kopieerbeveiligingseenheid, wordt de inhoud van het document grijs gemaakt. Het document kan niet zonder toestemming worden gekopieerd. Als het document wordt gescand op een apparaat zonder een kopieerbeveiligingseenheid, worden de tekst en het patroon op de kopie weergegeven.

Afbeelding van het voorkomen van ongeoorloofd kopiëren

Belangrijk

• Het is mogelijk dat Voorkomen van onbevoegd kopiëren informatielekken niet in alle gevallen kan voorkomen.

• De fabrikant geeft geen garantie wat betreft het uiterlijk van afdrukpatronen en andere kopieerbeschermingsfuncties. Het uiterlijk van de afdrukpatronen en de prestatie van Voorkomen van onbevoegd kopiëren kan variëren afhankelijk van de gebruikte papierkwaliteit, het model van het apparaat en de instellingen.

• De fabrikant aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor enige opgelopen schade die verband houdt met het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van afdrukpatronen van Voorkomen van onbevoegd kopiëren.

U kunt in de functie Ongeaut. kopieerpreventie de volgende items opgeven:

Effect

Selecteer het item dat u wilt insluiten in de documenten voor de teksten of patronen. U kunt beide insluiten.

De weergave van een patroon op het document en de kopie van het document verschillen afhankelijk van het geselecteerde item.

Tekstselectie

Geef de tekst op die in de documenten moet worden ingesloten.

U kunt maximaal 64 tekens invoeren voor de [Gebruikerstekst].

Tekstinstellingen

Geef de grootte en de hoek van de tekst op die in de documenten moet worden ingesloten.

Geef de ruimte tussen de regels op als u [Tekst herhalen] selecteert.

Selecteer de tekstpositie als u [Tekst niet herhalen] heeft geselecteerd en geef de teksthoek op tot 0 graden.

Maskertype voor patroon

Selecteer het soort patroon als u [Tekst en achtergrond] in [Effect] van Ongeaut. kopieerpreventie van patroon heeft geselecteerd.

Patroonkleur

Selecteer de kleur van de tekst en het patroon van de Ongeautoriseerde kopieerbeveiliging voor patroon.

U kunt een van de volgende kleuren selecteren: zwart, cyaan of magenta.

Patroondichtheid

Geef de dichtheid van de tekst en het patroon op voor Ongeaut. kopieerpreventie van patroon.

Opmerking

• Afhankelijk van de apparaatinstellingen zijn de items die u kunt opgeven beperkt of niet wijzigbaar. Voor meer informatie, zie de Veiligheidshandleiding.

• Wanneer [Kleur] is geselecteerd, stijgt de tellerstand van kleur.