Üstbilgiyi atla
 

Kullanıcı Kimlik Doğrulamayı Yapılandırma

Beş tür kullanıcı kimlik doğrulama yöntemi mevcuttur: Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama, Temel kimlik doğrulama, Windows kimlik doğrulama, LDAP kimlik doğrulama ve Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama. Kullanıcı kimlik doğrulama işlevini kullanmak için Web Image Monitor veya kontrol panelini kullanarak bir kimlik doğrulama yöntemi seçip ardından kimlik doğrulama için gerekli ayarları yapın. Ayarlar kimlik doğrulama yöntemine dayanmaktadır. Öncelikle yönetici kimlik doğrulamayı ve ardından kullanıcı kimlik doğrulamayı belirleyin.

Önemli

  • Sabit disk veya ağ sorunları nedeniyle kullanıcı kimlik doğrulama mümkün değilse, erişim için yönetici kimlik doğrulamayı kullanarak ve kullanıcı kimlik doğrulamayı devredışı bırakarak yazıcıyı kullanabilirsiniz. Örneğin yazıcıyı acilen kullanmanız gerekiyorsa bu işlemi yapabilirsiniz.

Kullanıcı kimlik doğrulama yapılandırma akışı

Yapılandırma işlemi

Ayrıntılar

Yönetici kimlik doğrulamanın yapılandırılması

Yönetici İzinlerinin Belirlenmesi

Yöneticileri Kaydetme ve Değiştirme

Kullanıcı kimlik doğrulamanın yapılandırılması

Kullanıcı kimlik doğrulamayı belirleyin.

Kullanılabilir beş tip kullanıcı kimlik doğrulama vardır:

Kullanıcı kimlik doğrulama yöntemleri

Yapılandırma işlemi

Ayrıntılar

Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama sekiz haneli kullanıcı kodları kullanılarak gerçekleştirilir.

Kimlik doğrulama, her bir kullanıcıya değil her bir kullanıcı koduna uygulanır.

Kullanıcı kodunu yazıcının adres defterine daha önceden kaydetmek gerekir.

Temel kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama yazıcının adres defteri kullanılarak gerçekleştirilir.

Kullanıcıları yazıcının adres defterine önceden kaydetmek gerekir.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

Windows kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama, yazıcı ile aynı ağdaki Windows sunucusunun alan kontrolörü kullanılarak gerçekleştirilir.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

LDAP kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama, yazıcı ile aynı ağdaki LDAP sunucusu kullanılarak gerçekleştirilir.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama, yazıcı ile aynı ağda yer alan harici bir kimlik doğrulama sunucusu kullanılarak gerçekleştirilir.

Böylece, kimlik doğrulamanın ağ üzerindeki aygıt kullanıcılarına hep birlikte uygulandığı (yazıcılar ve bilgisayarlar gibi) bir ortam oluşturulur.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

Harici bir kimlik doğrulama sunucusu oluşturmak için, Kimlik Doğrulama Yöneticisi içeren yazılımlar (örn., Remote Communication Gate S) gereklidir.

Not

  • Temel kimlik doğrulama, Windows kimlik doğrulama, LDAP kimlik doğrulama ya da Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama seçeneklerini belirlemek için, ilk olarak "Yönetici Kimlik Doğrulama Yönetimi"nde kullanıcı yöneticisi izinlerini etkinleştirmelisiniz.

  • Yönetici kimlik doğrulamayı belirlemeden Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama seçeneğini belirleyebilirsiniz.

  • Kullanıcı kodu kimlik doğrulama, kullanıcı kodlarıyla kullanıcıların kimliğini doğrulamanızı sağlar. Temel kimlik doğrulama, Windows kimlik doğrulama, LDAP kimlik doğrulama ya da Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama, birey olarak kullanıcı kimliğini doğrulamanızı sağlar.

  • Bir kullanıcı kodu hesabı en fazla sekiz basamak içerir ve Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama için kullanılır ve kimlik doğrulama yöntemi Kullanıcı Kodu kimlik doğrulamadan Temel kimlik doğrulamaya, Windows kimlik doğrulamaya, LDAP kimlik doğrulamaya veya Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulamaya geçtikten sonra bile aktarılıp bir oturum açma kullanıcı adı olarak kullanılabilir. Bu durumda, Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama bir parola gerektirmediğinden oturum açma parolası boş olarak ayarlanır.

  • Kimlik doğrulama, harici bir kimlik doğrulama yöntemine (Windows kimlik doğrulama, LDAP kimlik doğrulama veya Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama) geçtiğinde, harici kimlik doğrulama aygıtı daha önceden kayıtlı kullanıcı kodu hesabını taşımadığı sürece kimlik doğrulama işlemi gerekmez. Ancak bir kimlik doğrulama hatasına rağmen kullanıcı kodu hesabı yazıcının Adres Defterinde kalacaktır.

  • Güvenlik açısından, Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama yönteminden başka bir kimlik doğrulama yöntemine geçiş yaparken, kullanmadığınız hesapları silmenizi ya da bir oturum açma parolası belirlemenizi öneririz. Hesapları silmeyle ilgili ayrıntılar için, bkz.Web Image Monitor Yardım. Parolaları değiştirmeyle ilgili ayrıntılar için bkz. Kullanıcı Adları ve Parolalarının Belirlenmesi.

  • Aynı anda birden fazla kimlik doğrulama yöntemi kullanamazsınız.

  • Ana güç açıldıktan sonra, Kullanıcı Kimlik Doğrulama Yönetimi menüsündeki kullanıcı kimlik doğrulama öğelerinde gelişmiş özellikler görünmeyebilir. Bu durumda, bir süre bekleyin ve ardından Kullanıcı Kimlik Doğrulama Yönetimi menüsünü tekrar açın.