Gebruik van DHCP

U kunt de printer in een DCHP-omgeving gebruiken. U kunt ook de NetBIOS-naam van de printer registreren op een WINS-server als deze actief is.

Opmerking

• Printers waarvan de NetBIOS-naam wordt geregistreerd op een WINS-server, moeten worden geconfigureerd voor deze WINS-server. Zie Onderhoud op afstand via telnet.

• Ondersteunde DHCP-servers: Microsoft DHCP server - geleverd bij Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2/2012/2012 R2.

• Als u de WINS-server niet gebruikt, reserveert u het IP-adres van de printer in de DHCP-server, zodat iedere keer hetzelfde IP-adres wordt toegewezen.

• Om de WINS-server te gebruiken, wijzigt u de instelling van de WINS-server naar "actief" via het configuratiescherm.

• Met de WINS-server kunnen hostnamen worden ingesteld via de externe netwerkprinterpoort.

• DHCP relay-agent wordt niet ondersteund. Het gebruik van DHCP relay-agent op een netwerk via ISDN leidt tot hogere communicatiekosten. Dit komt doordat uw computer telkens verbinding maakt met de ISDN-lijn als een pakket wordt overgebracht van de printer.

• Als er meer dan één DHCP-server is, gebruikt u dezelfde instelling voor alle servers. De printer gebruikt de gegevens van de DHCP-server die het eerst reageert.

Verwante onderwerpen

AutoNet gebruiken