Gebruik het commando "wins" op de WINS-serverinstellingen te configureren.

De instelling bekijken

Gebruik de volgende opdracht om het IP-adres van de WINS-server te bekijken:

msh> wins

Het resultaat is bijvoorbeeld:

msh> wins

WINS Configuration:

interface_name:

WINS: On

primary server 0.0.0.0 secondary server 0.0.0.0

ScopeID

Current configuration:

primary server 0.0.0.0 secondary server 0.0.0.0

hostname host_name ScopeID

Als het van de DHCP-server verkregen IP-adres afwijkt van het IP-adres van de WINS-server, dan is het DHCP-adres het geldige adres.

Configuratie

Gebruik de opdracht "set" om de WINS in te stellen op actief of inactief.

msh> wins interface_name {on | off}

• "aan" betekent actief, "uit" betekent inactief.

Het WINS-serveradres instellen

U kunt instellingen invoeren voor het WINS-serveradres.

msh> wins interface_name {primary | secondary} IP_address

• "primair" dient om het primaire WINS-serveradres in te stellen.

• "secundair" dient om het secundaire WINS-serveradres in te stellen.

Instelling van de ID van het NBT-bereik

U kunt de ID van het NBT-bereik configureren.

Voer een bereik-ID met maximaal 31 alfanumerieke tekens.

msh> wins interface_name scope scope_ID

Als u verschillende bereik-ID's ontvangt van DHCP en WINS, dan krijgt het bereik-IP van DHCP prioriteit.

Interfacenaam

Te configureren interface

ether

Ethernet-interface