Registreer eerst de hostnaam van de printer in het hostbestand.

c:> rcp [-b] \pass name\file name [pass name\file name...] printer's host name:[option]

"*" en "? " kunnen in de bestandsnamen als jokertekens worden gebruikt.

Wanneer u een binair bestand afdrukt, voegt u de optie "-b" toe.

Wanneer u een printer met de hostnaam "host" wilt gebruiken voor het afdrukken van een RPCS-bestand genaamd "bestand 1" of "bestand 2" dat zich bevindt in de "C:\PRINT" directory, dan is de opdrachtregel als volgt:

c:> rcp -b C:\file1 C:\file2