In alle overige gevallen

Voeg het IP-adres en de hostnaam van de netwerkprinter toe aan het bestand met hostnamen op de computer die u voor het afdrukken gebruikt.

1Open het hostbestand met Memo Pad of een andere toepassing.

Het hosts-bestand staat in de volgende map:

\Windows\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\HOSTS

\WINDOWS is de directory voor Windows Vista/7/8/8.1 of Windows Server 2008/2008 R2/2012/2012 R2.

2Voeg een IP-adres en hostnaam met het volgende formaat toe aan het hostbestand:

192.168.15.16  host  # NP

"192.168.15.16" is het IP-adres, "host" is de hostnaam van de printer en "#" op het einde zijn opmerkingen. Scheid elk onderdeel met een spatie of tab en gebruik slechts één regel.

3Sla het bestand op.