Naar de bovenste pagina gaan

Wat kan het?

U kunt op afstand de status van een printer controleren of de instellingen ervan via het netwerk opgeven met behulp van de webbrowser van een computer.

De volgende functies zijn beschikbaar bij Web Image Monitor:

• De printerstatus/-instellingen weergeven

• De afdruktaakstatus en -geschiedenis controleren of de afdruktaak verwijderen

• Printerinstellingen maken

• Netwerkprotocolinstellingen

• Beveiligingsinstellingen

De printer configureren

Hiervoor moet TCP/IP geïnstalleerd zijn. Nadat de printer voor het gebruik van TCP/IP geconfigureerd is, kunt u de instellingen ervan aanpassen met een Web Image Monitor.

Voor meer informatie over het configureren van de printer voor het gebruik van TCP/IP, zie Installatie van het apparaat in een netwerk.

Browser

• Microsoft Internet Explorer 6.0 of hoger

• Firefox 2.0 of hoger

Als de gebruikte webbrowser ouder is dan de aanbevolen versie of als [JavaScript] en [Cookie] niet beschikbaar zijn, kunnen er zich problemen met de weergave en de werking voordoen.

Als u een proxyserver gebruikt, wijzigt u de instellingen van de internetbrowser. Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor informatie over de instellingen.

Het is mogelijk dat de vorige pagina niet verschijnt als u op [Terug] hebt geklikt. In dat geval klikt u op [Verversen] of [Opnieuw laden].

De printerinformatie kan niet automatisch worden ververst. Klik in de webbrowser op [Opnieuw laden] of [Verversen] of klik in het werkgebied op [Verversen] wanneer u de printerinformatie wilt verversen.

Het adres opgeven

Voer in het vak [Adres] het adres in (bijvoorbeeld http://XXX.XXX,XXX,XXX, waarbij de X'en de cijfers van het IP-adres zijn).

U kunt de hostnaam van de printer opgeven als die is geregistreerd op de DNS-server of WINS-server.

Schermafbeelding van webbrowser (afbeelding met genummerde verklaringen)

1. Koptekstgebied

U kunt favoriete URL's registreren met behulp van [URL]. Klik op [Help] om het onderdeel Help te bekijken.

2. Menugedeelte

Deze menu's dienen om de netwerkinterfacemodule te configureren en de printerstatus te controleren.

3. Status

Hier worden de printerstatus, de naam van de netwerkinterfacemodule en de opmerkingen weergegeven.

De informatie wordt niet automatisch bijgewerkt. Klik op [Verversen] rechtsboven in het weergavegebied om de informatie bij te werken.

4. Help

Klik op [Help] om het onderdeel Help te bekijken.