Een Windows Vista- of Windows Server 2008-computer configureren

Volg de onderstaande procedure om een Windows Vista- of Windows Server 2008-computer te configureren voor het gebruik van TCP/IP.

1Klik in het menu [Start] op [Configuratiescherm] en klik vervolgens op [Netwerkstatus en -taken weergeven].

2Klik op [Netwerkverbindingen beheren].

3Klik met de rechtermuisknop op [LAN-verbinding] en klik vervolgens op [Eigenschappen].

Klik op [Doorgaan] als het venster [Gebruikersaccountbeheer] verschijnt.

4Zorg dat [Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)] geselecteerd is in het vak [Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig].

Als TCP/IP niet geïnstalleerd is, klikt u op [Installeren] op het tabblad [Netwerk] om TCP/IP te installeren. Raadpleeg de Help van Windows Vista of Windows Server 2008 voor meer informatie over het installeren van TCP/IP.

5Klik op [Eigenschappen].

6Geef het juiste IP-adres en subnetmasker voor TCP/IP op en configureer de overige instellingen.

Controleer bij de netwerkbeheerder of de instellingen juist zijn.