Een Windows Server 2003/2003 R2-computer configureren

Volg de onderstaande procedure om een Windows Server 2003/2003 R2-computer te configureren voor het gebruik van TCP/IP.

1Ga in het menu [Start] naar [Configuratiescherm], ga dan naar [Netwerkverbindingen] en klik vervolgens op [LAN-verbinding].

2Klik op [Eigenschappen] op het tabblad [Algemeen].

3Zorg dat [Internet-protocol (TCP/IP] geselecteerd is in het vak [Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig] op het tabblad [Algemeen].

Selecteer TCP/IP als dat nog niet geselecteerd is.

Als TCP/IP niet geïnstalleerd is, klikt u op [Installeren] op het tabblad [Algemeen] om TCP/IP te installeren. Raadpleeg de Help van Windows Server 2003/2003 R2 voor meer informatie over het installeren van TCP/IP.

4Klik op [Eigenschappen].

5Geef het juiste IP-adres en subnetmasker voor TCP/IP op en configureer de overige instellingen.

Controleer bij de netwerkbeheerder of de instellingen juist zijn.