Bifoga en Elektronisk signatur

För att bifoga en elektronisk signatur till skickade e-postmeddelanden måste ett enhetscertifikat vara installerat i förväg.

Som enhetscertifikat kan du antingen använda ett självsignerat certifikat skapat i maskinen eller ett certifikat utfärdat av en certifikatutfärdare. För mer information om hur man skapar och installerar enhetscertifikat, se Skydda kommunikationsvägar via ett enhetscertifikat.

Viktigt

• Om du vill installera ett S/MIME-enhetscertifikat måste du först fylla i "E-postadress för administratör" i [Systeminställning] som e-postadress för för enhetscertifikatet. Observera att även om du inte använder S/MIME måste du ange en e-postadress för enhetscertifikatet för S/MIME.

Elektronisk signatur

1. Installera ett enhetscertifikat på maskinen. Certifikatets hemliga nyckel konfigureras på maskinen.

2. Bifoga den elektroniska signaturen till ett e-postmeddelande med den hemliga nyckeln som tillhandahålls av enhetscertifikatet.

3. Skicka e-postmeddelandet med den elektroniska signaturen bifogad till användaren.

4. Mottagaren begär den publika nyckeln och enhetscertifikatet från maskinen.

5. Med hjälp av den publika nyckeln kan du avgöra den bifogade elektroniska signaturens autenticitet för att se om meddelandet ändrats.

Konfigureringsflöde (självsignerat certifikat)

1. Skapa och installera enhetscertifikatet med Web Image Monitor.

2. Konfigurera inställningarna för det certifikat som ska användas för S/MIME via Web Image Monitor.

3. Konfigurera inställningarna för elektronisk signatur via Web Image Monitor.

Konfigureringsflöde (certifikat utfärdat av en certifikatsutfärdare)

1. Skapa enhetscertifikatet med Web Image Monitor.

Hantering av program efter skapandet av certifikatet beror på certifikatsutfärdaren. Följ instruktionerna från utfärdaren av certifikatet.

2. Installera enhetscertifikatet med Web Image Monitor.

3. Konfigurera inställningarna för det certifikat som ska användas för S/MIME via Web Image Monitor.

4. Konfigurera inställningarna för elektronisk signatur via Web Image Monitor.