Funktion för utelåsning av användare

Om ett felaktigt lösenord anges flera gånger förhindrar utelåsningsfunktionen ytterligare inloggningsförsök under samma användarnamn. Även om den utelåsta användaren anger rätt lösenord senare, kommer autentiseringen att misslyckas och maskinen kan inte användas förrän utelåsningsperioden löper ut eller en administratör eller övervakare avaktiverar utelåsningen.

För att använda utelåsningsfunktionen för användarautentisering måste autentiseringsmetoden vara inställd på grundläggande autentisering. Under andra autentiseringsmetoder skyddar utelåsningsfunktionen endast övervakares och administratörers konton, inte vanliga användarkonton.

Inställningsposter för utelåsning

Inställningar för utelåsningsfunktionen kan göras med Web Image Monitor.

Inställningsposter

Beskrivning

Inställningsvärden

Standardinställning

Utelåsning

Ange om du ska aktivera utelåsningsfunktionen eller inte.

• Aktivt

• Ej aktivt

Ej aktivt

Antal försök innan Utelåsning sker

Ange antalet autentiseringsförsök som ska tillåtas innan utelåsning sker.

1-10

5

Timer för när utelåsningen ska upphöra

Ange om du vill avbryta utelåsningen efter att en angiven period har löpt ut eller inte.

• Aktivt

• Ej aktivt

Ej aktivt

Lås användare ute i

Ange efter hur många minuter utelåsningen ska avbrytas.

1-9999 min.

60 min.

Behörighet att häva utelåsning

Administratörer med behörighet att låsa upp är följande:

Utelåst användare

Administratör som låser upp

Allmän användare

Användaradministratör

Användaradministratör, nätverksadministratör,

filadministratör, maskinadministratör

Övervakare

Övervakare

Maskinadministratör