Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het gebruik van de browserfunctie

De communicatie tussen de MFP en de server via een internetbrowser wordt blootgesteld aan hacking praktijken en geknoei met gegevens. Daarom is het raadzaam om de sitecertificaten te installeren die worden uitgegeven voor websites waarop de MFP mag browsen en de functie 'Sitecertificaat controleren' op het apparaat van tevoren te activeren. De toegang tot ongeoorloofde websites kan worden voorkomen door ervoor te zorgen dat het apparaat alleen toegang heeft tot de websites waarvan de certificaten op het apparaat zijn geïnstalleerd.

Het is raadzaam om [Sitecertificaat controleren] in te schakelen, vooral bij het gebruik van Extended JavaScript wanneer u gegevens verzendt.

Om [Sitecertificaat controleren] in te schakelen, is het noodzakelijk de SSL-functie van het apparaat te activeren en de sitecertificaten te installeren.

Voor informatie over het configureren van SSL, zie SSL/TLS-instellingen configureren.

Voor informatie over de installatie van sitecertificaten, zie IEEE 802.1X-verificatie configureren.

De instellingen voor de controle van sitecertificaten van het apparaat kan alleen via Web Image Monitor worden opgegeven.

Zie ook de gerelateerde artikels in de Help-functie van Web Image Monitor.

Als [Sitecertificaat controleren] niet actief is en de gebruiker naar een website gaat die niet vertrouwd is, kan er een waarschuwing worden weergegeven.

In dit geval kan er op die website sprake zijn van beveiligingsproblemen. In dit geval moet de apparaatbeheerder Problemen oplossen raadplegen en de gebruikers vervolgens instrueren om geschikte maatregelen te nemen.

Bovendien zou de beheerder, zelfs als zo'n bericht niet wordt weergegeven, de gebruikers moeten opdragen om de certificaten en URL's van de verbonden websites te controleren, zodat toegang naar ongeautoriseerde websites voorkomen kan worden. Hierdoor wordt het risico op het uitlekken van informatie en geknoei met gegevens tot een minimum beperkt.

Onbetrouwbare website

Een "onbetrouwbare website" is als volgt:

• Ze geeft geen certificaat uit.

• Een onbekende bron geeft het certificaat van de website uit.

• Het certificaat van de website is verlopen.