Koptekst overslaan
 

Ongeautoriseerde kopieerpreventie / Gegevensbeveiliging voor kopiëren

U kunt via het kopieerapparaat, Document Server en printerfuncties een patroon in een afdruk plaatsen dat ongeautoriseerd kopiëren ontmoedigt of voorkomt.

Als de functie Ongeautoriseerde kopieerpreventie ingeschakeld is, worden teksten (bijv. een waarschuwingsbericht als "Niet kopiëren") meegedrukt als documenten illegaal gekopieerd worden. Zo kan ongeautoriseed kopiëren dus voorkomen worden.

Wanneer de functie Gegevensbeveil. voor kopiëren gebruikt wordt en de instellingen voor speciale patronen in documenten ingeschakeld is, worden kopieën van documenten met patronen volledig grijs afgedrukt. Zo kan het lekken van informatie voorkomen worden. Om documenten volledig grijs te overdrukken om ze te beschermen, moet op het kopieerapparaat of de multifunctionele printer de Copy Data Security Unit geïnstalleerd zijn.

Als een apparaat waarop de Copy Data Security Unit geïnstalleerd is een bestand detecteert dat beveiligd is via de functie Gegevensbeveil. voor kopiëren, gaat het apparaat piepen en wordt de ongeautoriseerde kopie in het logboek vermeld.

Zie de onderstaande gegevens voor verdere informatie:

De functie Onbevoegde kopieerpreventie gebruiken

  1. Schakel op het apparaat het afdrukken van het ingesloten patroon in. De instellingen moeten door de apparaatbeheerder worden geconfigureerd. Zie Afdrukpatroon inschakelen voor meer informatie over het configureren van de instellingen.

  2. Geef in het kopieerapparaat, de Document Server of de printerfunctie de instellingen op voor ongeautoriseerde kopieerpreventie. Rechten om deze instelling te wijzigen is afhankelijk van de instelling die is opgegeven in [Verplichte ongeautoriseerde kopieerpreventie]. Voor meer informatie, zie Afdrukpatroon inschakelen.

Gegevensbeveil. voor kopiëren gebruiken

  1. Schakel op het apparaat de instelling voor het afdrukken van ingesloten patronen in. De instellingen moeten door de apparaatbeheerder worden geconfigureerd. Zie Afdrukpatroon inschakelen voor meer informatie over het configureren van de instellingen.

  2. Geef in het kopieerapparaat, de Document Server of de printerfunctie de instellingen op voor gegevensbeveiliging voor kopiëren. Rechten om deze instelling te wijzigen is afhankelijk van de instelling die is opgegeven in [Verplichte ongeautoriseerde kopieerpreventie]. Voor meer informatie, zie Afdrukpatroon inschakelen.

  3. Configureer de instelling "Gegevensbev. voor kopiëren detect." voor gedrukte exemplaren, zodat documenten volledig grijs worden bedrukt als ze illegaal gekopieerd, gefaxt, gescand of opgeslagen worden in het apparaat. De instelling moet door de apparaatbeheerder worden geconfigureerd. Zie Gegevensbeveil. voor kopiëren detecteren inschakelen voor meer informatie over het configureren van de instellingen.

Opmerking

  • Tijdens het kopiëren kan de dikte van een ingevoegd patroon ongelijkmatig zijn als gevolg van de instelling voor het origineeltype. Wijzig in dit geval de instelling van het origineeltype in [Tekst] of [Foto].